Παρουσίαση του βιβλίου "55" στην Βέροια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΒΙΒΛΙΟ

korovinis

Η  Κ.Ε  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας  και ο  Σύνδεσμος  Φιλολόγων  Ημαθίας   διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης  του μυθιστορήματος «55» του Θωμά Κοροβίνη.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η ποιήτρια Ευτυχία – Αλεξάνδρα Λουκίδου και ο   ίδιος ο  συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συνοδεύει  μουσικά με τραγούδια της Πόλης Παραδοσιακό Μουσικό Σχήμα από μουσικούς της Βέροιας.

Παίζουν οι μουσικοί: Κωνσταντίνος Ρίζος: κρουστά, Χρήστος Καραγεώργος: κιθάρα, Αθανάσιος Γκέκας: ακορντεόν, Γιώργος Μποσμαλής: μπουζούκι, Ιορδάνης Κουτσιμανής: ούτι, φωνή, Βασίλης Γουδώνης: κανονάκι.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, ώρα 8.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Είσοδος ελεύθερη

 Ο Θωμάς Κοροβίνης, Θεσσαλονικιός φιλόλογος και συνθέτης, μετά την υπόθεση Παγκρατίδη, τον υποτιθέμενο δράκο του Σέιχ Σου, που καταπιάστηκε στο μυθιστόρημά του «Ο γύρος του θανάτου», τώρα ασχολείται με την πολύπαθη ελληνική κοινότητα στην πολυπολιτισμική Κωνσταντινούπολη.

Έχοντας ο ίδιος ζήσει μια οκταετία στην Πόλη καταφέρνει να αποτυπώσει την ατμόσφαιρα της ζωής των Ελλήνων εκεί, που διακόπηκε βίαια και ανεπανόρθωτα το '55, την αποφράδα 6η Σεπτεμβρίου, όταν μέσα σε μερικές ώρες καταστράφηκαν ζωές και περιουσίες. Όχημα αποτελεί η μακρά αφήγηση μιας γυναίκας από τα Ταταύλα (ελληνική περιοχή μέσα στην Πόλη), μιας Πολίτισσας κυράς, λογίας και μποέμισσας μαζί.