Φυσικοθεραπευτές: Προσωρινή διακοπή της αναστολής παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

fisikotherapeutes

Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. μετά από την πολύωρη έκτακτη συνεδρίασή του, την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013 και αφού έλαβε υπόψη του:

• Την σημαντικότατη συσπείρωση του κλάδου στην κινητοποίηση που αποφασίστηκε από 21 Οκτωβρίου 2013, αναστέλλοντας την εκτέλεση παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ.

• Την μέχρι σήμερα πορεία της κινητοποίησης, τις θέσεις και προτάσεις των Π.Τ.

• Τις μέχρι και σήμερα δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και τις κινήσεις που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων μας.

• Την ανάγκη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ να συνεχίσουν να απολαμβάνουν υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, για τα προβλήματα υγείας που τους ταλαιπωρούν.

Αποφάσισε:
Προσωρινή διακοπή της αναστολής παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013, με τη σαφή επιφύλαξη για την πρόοδο που θα έχει πραγματοποιήσει η διαπραγμάτευση με τον ΕΟΠΥΥ. Επανεξέταση της στάσης του κλάδου, σε ενδεχόμενη συνεδρίαση του Κ.Δ.Σ. και στη συνάντηση του ΚΔΣ με τις Δ.Ε. των Π.Τ., που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013, κατά την διάρκεια του 23ου Ετήσιου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Φυσικοθεραπείας.