Με "Παραμύθια στο ασανσέρ" και χωρίς προβλήματα η παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ (video)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟ

dipethe paramithia asanser

Την παρουσίαση της παιδικής παράστασης "Παραμύθια στο ασανσέρ" έκανε σήμερα το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Η παράσταση για τους εκπαιδευτικούς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, στις 11.30π.μ. ενώ οι παραστάσεις για τους μαθητές ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, και μετά τη νέα χρονιά από Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως και Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2014. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.15π.μ. η πρώτη και στις 12.15μ.μ. η δεύτερη στο θέατρο της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών στη Βέροια και η τιμή του εισιτηρίου είναι 5€.

"Προσπαθούμε να προσφέρουμε ότι καλύτερο για τα παιδιά. Το θέατρο είναι απαραίτητο για τα παιδιά. Διανύσαμε μια δύσκολη περίοδο, λύσαμε τα προβλήματος του παρελθόντος και ξεκινούμε χωρίς προβλήματα" δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Γιώργος Κάκαρης και πρόσθεσε ότι θετική εξέλιξη είναι ότι υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κάκαρη, ήδη το ΔΗΠΕΘΕ έχει κλείσει 4500 μαθητές (σχεδόν όλα τα σχολεία της Βέροιας) ενώ θα υπάρξουν συμμετοχές και από τα σχολεία Πέλλας, Πιερίας.

Για το έργο μίλησαν τόσο ο συγγραφέας Τάσος Ρότζιος όσο και οι ηθοποιοί που συμμετέχουν, Καρακώστα Παναγιώτα, Κωχ Αλέξανδρος, Ορφανού Μαρία, Μανδρέκα Καλλιόπη , Συργιόπουλος Μιχάλης.

dipethe paramithia asanser1

Ο κ. Ρότζιος είπε ότι στο έργο περιλαμβάνονται ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια από διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης σημείωσε ότι η παράσταση θέλει ν΄ απαντήσει σε δύο ερωτήσεις: η πρώτη είναι αν σήμερα υπάρχει ανάγκη να ξανά -ακουστεί το ελληνικό λαϊκό παραμύθι, η αλλιώς να το αφήσουμε ξεχασμένο στις συλλογές των άξιων παραμυθάδων και η δεύτερη ερώτηση είναι τι έλεγε ο ελληνικός λαός για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον σημερινό άνθρωπο. Να ακούσουμε δηλαδή τι λέει για το χρήμα , τη φιλία , την εκπαίδευση, την απερισκεψία, την υπευθυνότητα, την τιμωρία η την ατιμωρησία. Και να μην ξεχνάμε ότι ο νηστικός ονειρεύεται καρβέλια, ο λαός στα παραμύθια θέλει να βασιλεύει η απόλυτη δικαιοσύνη...

Από την πλευρά τους οι ηθοποιοί εμφανίστηκαν εντυπωσιασμένοι από την παράσταση, δήλωσαν ότι αδημονούν να ξεκινήσουν και πρόσθεσαν ότι δέθηκαν ως παρέα μέσα από τα παραμύθια. Μάλιστα, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, έπαιξαν και μια σκηνή για τις ανάγκες της παρουσίασης.