Βιωματική Δράση στο “Παλαιόκαστρο Ριζωμάτων”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 rizomata sfikia

Κατά το τρέχον σχολικό έτος οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων-Δασκίου-Σφηκιάς θα υλοποιήσουν πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα : "το φθινόπωρο". Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού με πρωτοβουλία και οργάνωση της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων για την Α/θμια Εκπαίδευση Ν. Ημαθίας κυρίας Έφης Αντωνιάδου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01/11/2013 στο Παλαιόκαστρο Ριζωμάτων εργαστήριο θεματικών δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών/τριών του Σχολείου.

Το εργαστήριο περιλάμβανε: αναφορά στην ονομασία της τοποθεσίας και επεξήγηση του χαρακτηρισμού της ως Μνημείου της Φύσης, περπάτημα σε μονοπάτι και παρατήρηση της χλωρίδας, περιγραφή των αλλαγών που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, καθώς και αναφορά στην πανίδα του δάσους με αφορμή την ανάγνωση ενός παραμυθιού, αλλά και στη συμπεριφορά που καλό θα ήταν να επιδεικνύουν οι άνθρωποι επισκεπτόμενοι ένα δάσος.

Μετά το πέρας του εργαστηρίου τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα με την όλη δράση! "Τόσο οι μαθητές/τριες όσο και ο Διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Αντωνιάδου για την εμπειρία που μας χάρισε" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.