Βέροια: Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

dimos simbouleftiki

Το Σάββατο το απόγευμα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας (Κορνηλία Καραναστάση) και θα ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία του. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις και δύναται να παρέχει πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Για την λειτουργία του Κέντρου, ο δήμος Βέροιας παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου τόνισε ότι στόχος της διοίκησης του δήμου παραμένει η δημιουργία κοινωνικών δομών γιατί οι πολίτες τις έχουν ανάγκη και διευκρίνισε ότι με την εγκατάσταση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών στο σπίτι που δώρησε η Κορνηλία Καραναστάση, εκπληρώνεται ο όρος της παραχώρησης (εγκατάσταση εκεί κοινωνικής δομής). "365 μέρες το χρόνο οι δήμοι πρέπει να έχουν την δυνατότητα να παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής. Όμως προτιμότερο είναι οι πολίτες να έχουν δουλειά για να μην έχουν ανάγκη τέτοιες υπηρεσίες" σημείωσε η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και πρόσθεσε: "Ενώ κόβονται κονδύλια από τον τομέα πρόνοιας, οι δήμοι προσπαθούν να καλύψουν αυτά τα κενά. Αν δεν καλυφθούν αυτά τα κενά θα υπάρξει έκρηξη και προσωπικά την βλέπω να έρχεται".

"Η Κορνηλία ήθελε να γίνει το σπίτι της μια ζεστή φωλιά για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη" τόνισε η προϊσταμένη των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αναστασία Μαρασλή και πρόσθεσε ότι το κέντρο θα λειτουργήσει μια Κοινωνική Λειτουργό (Χαρούλα Νατσιοπούλου), μια ψυχολόγο (Έφη Τσαπαροπούλου) κι έναν νομικό ο οποίος θα προσληφθεί άμεσα. Επίσης σημείωσε ότι η λειτουργία του Κέντρου θα είναι τετραετής (δυο χρόνια με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και δυο χρόνια με χρηματοδότηση του δήμου) και ότι θα τηρείται απόλυτη εχεμύθεια (τα δεδομένα θα μπαίνουν στο σύστημα χωρίς ονόματα γυναικών).

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών της Βέροιας εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• Τη δημιουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
• Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, υπό την ευθύνη υλοποίησης και λειτουργίας των αντίστοιχων Δήμων, σε όλη τη χώρα.
• Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας.
• Τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900 της ΓΓΙΦ. Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και με πανελλαδική εμβέλεια, προσφέροντας υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.

Στοιχεία επικοινωνίας - Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.30 – 15.30.
Ώρες κοινού: 08.00-15.00

Διεύθυνση: Οδός Καπετάν Άγρα 3Α, Βέροια.
Τηλ: 23310 65304
Φαξ: 23310 64530
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.