Η Ιφιγένεια Θεοδώρου μιλάει για το καινούργιο της βιβλίο «Η γεύση της ερήμου»στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΒΙΒΛΙΟ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Ν. Ημαθίας,  το Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ, σας προσκαλούν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης στην παρουσίαση του βιβλίου της Ιφιγένειας Θεοδώρου  «Η γεύση της ερήμου».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η κ. Εύα Κοντογουλίδου, Αρχαιολόγος της ΙΖ’ ΕΠΚΑ- επιμελήτρια του αρχαιολογικού μουσείου της Βέροιας και  η συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Επίκαιρο όσο ποτέ το καινούριο βιβλίο της Ιφιγένειας Θεοδώρου, δίνει και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον τόπο όπου διαδραματίζεται η ιστορία. Η συγγραφέας, έχοντας ζήσει στη Συρία, γίνεται συνοδός-δραγουμάνος μας σ’ ένα οδοιπορικό στα σταυροδρόμια της Μέσης Ανατολής και στην απεραντοσύνη της ερήμου. Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα έναν έρωτα που αναβιώνει ανάμεσα σε δύο παλιούς συμμαθητές, σκιαγραφεί με διακριτικότητα κι αγάπη για τη χώρα που τη φιλοξένησε, μια κοινωνία στα πρόθυρα της έκρηξης λίγο πριν από την εμφύλια σύρραξη. Συγχρόνως μας βυθίζει στα δαιδαλώδη σοκάκια του πιο κρυφού μας εαυτού, εκεί που οι συμπτώσεις καιροφυλακτούν, η πραγματικότητα συναντάει το παραμύθι και το απρόβλεπτο γκρεμίζει τον βράχο του εφησυχασμού και της ρουτίνας μας.