Στην Ασίζη τα έργα που φιλοτεχνήθηκαν στην Καστανιά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

 assizi01

Στη Ασίζη της Ιταλίας, ταξίδεψε η έκθεση εικαστικών δημιουργιών που φιλοτέχνησαν οι εκατό περίπου καλλιτέχνες στη Βέροια, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «ΦΥΣΙΣ» (1η Νοεμβρίου 2013, στην MINIGALLERY, via Portica 26, Assisi).

Η Ελλάδα, ήταν η χώρα που φιλοξένησε εφέτος το πρόγραμμα ΦΥΣΙΣ και τα έργα των καλλιτεχνών από την Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία και την Κίνα, τα οποία δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Βέροιας (Καστανιά) την περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2013. Η έκθεση ξεκίνησε από το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας, φιλοξενήθηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών από τις 20 Σεπτεμβρίου, και συνεχίζει την πορεία της στην Ασίζη.

Η έκθεση ταξιδεύει στην Ευρώπη υπό την αιγίδα του Δήμου Βεροίας, της Γερμανικής Πρεσβείας Ρώμης και, του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη
Το πρόγραμμα ΦΥΣΙΣ είναι μια πρωτοβουλία της Vereinigung für genreverbindende Kunstprojekte e.V. με εταίρο το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου του οποίου προΐσταται ο βεροιώτης Δρ. Ελευθέριος Οικονόμου και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe Αθηνών και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Βερολίνου.