Λαζαρίδης: «Το πάρκινγκ στη Στρατού θα δώσει ανάσα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

lazaridis

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βέροια είναι η αναζήτηση θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης. Με την ανάπλαση, οι θέσεις αυτές μειώθηκαν δραματικά και το πρόβλημα έγινε ακόμη μεγαλύτερο. Ως ανακούφιση σε αυτό το πρόβλημα, η Δημοτική Αρχή προκρίνει χώρο στάθμευσης κάτω από την Λεωφόρο Στρατού (κάτω από την Ελιά) και έχει ξεκινήσει διαδικασίες διαμόρφωσής του. «Κάτω από την Λεωφόρο Στρατού, διαμορφώνουμε έναν χώρο που θα μπορούν να σταθμεύσουν 150 αυτοκίνητα. Είναι ο χώρος που θα γίνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και πρέπει να υπάρχουν και θέσεις στάθμευσης. Από εκεί με κυλιόμενες σκάλες, οι οδηγοί θα οδηγούνται κατευθείαν στην Ελιά» τόνισε ο Άρης Λαζαρίδης, αντιδήμαρχος τεχνικών του δήμου Βέροιας.

Σε ερώτημά μας αν οι θέσεις που δημιουργούνται καλύπτουν αυτές που χάθηκαν και αν αρκούν για να λύσουν το πρόβλημα της στάθμευσης, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε: «Το πρόβλημα της εύρεσης θέσης στάθμευσης το συναντά κανείς σε όλες της πόλεις αστικού τύπου. Δυστυχώς, στην Βέροια, δεν αφέθηκαν ελεύθερα τετράγωνα χώρους στάθμευσης. Η άποψη του Έλληνα όμως ότι θα πρέπει να έχει το αυτοκίνητό του κάτω από το μπαλκόνι του πρέπει να εγκαταλειφθεί. Με την ανάπλαση, χάθηκαν περίπου 400 θέσεις στάθμευσης, από τις οποίες όμως οι περισσότερες ήταν παράνομες. Περίπου 100 από αυτές που χάθηκαν ήταν νόμιμες θέσεις στάθμευσης. Με την δημιουργία του χώρου στάθμευσης κάτω από την Λεωφόρο Στρατού, δίνουμε μια λύση στους οδηγούς και περιορίζουμε το πρόβλημα».

Αναφορικά με το τι αθλητικές εγκαταστάσεις πρόκειται να γίνουν κάτω από την Λεωφόρο Στρατού, ο κ. Λαζαρίδης είπε: «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη επειδή θέλουμε να εκφράσει την πρότασή της το ΚΑΠΑ. Το Νομικό Πρόσωπο του δήμου έχει στις αρμοδιότητές του το κομμάτι του αθλητισμού και θα περιμένουμε να μας καταθέσει τις προτάσεις του πριν προχωρήσουμε».