Ομοσπονδία Γυναικών: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Βέροιας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

giatros

Το παράρτημα Βέροιας, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Βέροιας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας-όπως και τα υπόλοιπα νοσοκομεία- αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής στην Υγεία όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων ως σήμερα. Μιας πολιτικής διαρκούς μείωσης των κρατικών δαπανών για την υγεία με στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της.

Στο πλαίσιο αυτό εργαζόμενοι και ασθενείς βιώνουν μια δραματική κατάσταση που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους ακόμα και τις ζωές τους.

Έτσι λοιπόν εμείς οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας(παράρτημα Βέροιας) αντιδρώντας στην ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση του Νοσοκομείου αλλά και γενικότερα των παροχών υγείας για τα μέλη των λαϊκών οικογενειών παίρνουμε την πρωτοβουλία μαζί το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας να πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Βέροιας, την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 στις 9:00 π.μ.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμπαραταχθούν μαζί μας και να απαιτήσουμε:

  • Ένα σύγχρονο αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.
  • Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων και κλινικών, καθώς και απολύσεις- διαθεσιμότητα του προσωπικού
  • Να σταματήσουν τα χαράτσια που πληρώνουν οι ασθενείς
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών εργαζομένων.
  • Επαρκής υλικοτεχνικός εξοπλισμός και άμεση στελέχωση όλων των τμημάτων και μονάδων του Νοσοκομείου με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, που θα εργάζεται με ανθρώπινα ωράρια ώστε να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής".