Φυσάει και βρέχει αλλά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας είναι ζεστά!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΒΙΒΛΙΟ

 bible ver

Από την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Νοεμβρίου. Στην ανακοίνωση αναφέρονται: «Περιμένοντας την αλλαγή του καιρού μαζευόμαστε στη ζεστασιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας και των βιβλίων, για να διαβάσουμε, να συζητήσουμε, να πειραματιστούμε, να παίξουμε, να δημιουργήσουμε και να ονειρευτούμε μικροί και μεγάλοι. Δείτε τις νέες μας δράσεις, βρείτε τη δράση που σας ταιριάζει και δηλώστε συμμετοχή. Με τη Μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

Πρόγραμμα δράσεων Νοεμβρίου για Παιδιά

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
Ρίγκι το μυρμήγκι
Διαβάζουμε μια φθινοπωρινή ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ρίγκι το μυρμήγκι από το βιβλίο της Αγγελικής Πασσιά και του Φίλιππου Μανδηλαρά και φτιάχνουμε μικρούς παράδεισους για μυρμηγκάκια. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, 5.00-6.30 το απόγευμα
Αέρας, το αόρατο θαύμα!!
Με οδηγό το βιβλίο Αέρας από τη σειρά Μικροί Επιστήμονες (Εκδ. Μοντέρνοι Καιροί) γνωρίζουμε τις θαυμαστές ιδιότητες του αέρα διαβάζοντας και κάνοντας πειράματα. Για παιδιά 8-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, 5.00-6.30 το απόγευμα
Η ιστορία της ομπρέλας
Διαβάζουμε το ομώνυμο βιβλίο της Σόφης Ζάχου και Κατερίνας Βερούτσου και φτιάχνουμε τρισδιάστατες συνθέσεις με χάρτινες ομπρέλες εμπνευσμένες από το γλυπτό του Γ. Ζογγγολόπουλου. Για παιδιά 6-9 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
O βάτραχος είναι ήρωας
«Θα βρέξει! σκέφτηκε με χαρά ο βάτραχος»... αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί τις συνέπειες... Τη συνέχεια της ιστορίας του Μαξ Βέλθουις θα ανακαλύψουμε διαμορφώνοντας το παιδικό τμήμα σε μια φιλόξενη γωνιά σαν αυτή των αγαπημένων ηρώων μας. Για παιδιά 4-6 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, 6.00-7.30 το απόγευμα
Διαβάζουμε και συζητάμε στ' αγγλικά...
H Revel Παπαϊωάννου διαλέγει και διαβάζει εικονογραφημένα βιβλία για όλες τις ηλικίες από την Αμερικανική Γωνιά της Βιβλιοθήκης και τα συζητάει στην αγγλική γλώσσα με τους συμμετέχοντες.
Για έφηβους και ενήλικες που επιθυμούν να εξασκήσουν και να βελτιώσουν τα αγγλικά τους. Στο 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης. Χωρίς Προεγγραφή.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
Το λουλούδι... Πώς μια γκρίζα βροχερή πολιτεία αποκτάει χρώμα εξαιτίας της περιέργειας ενός μικρού παιδιού; Την απάντηση θα βρούμε στο βιβλίο των Τζον Λαίτ & Λίντα Έβανς και στη συνέχεια θα μιμηθούμε τον μικρό Μπριγκ δίνοντας χρώμα στο περβάζι του παραθύρου μας. Για παιδιά 5-8 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου, 12.00-1.30 το πρωί
Άκου τον ήχο της βροχής...
Κατασκευάζουμε "μπαστουνάκια της βροχής" (rainsticks), τα δικά μας μουσικά όργανα για να παίζουμε φθινοπωρινές μελωδίες... Με την Αθηνά Μοτσιοπούλου. Για παιδιά 5-7 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πρόγραμμα Νοεμβρίου για Ενήλικες

Δευτέρα 4 & Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, 5.00-6.30 το απόγευμα
Μοιράζομαι τα χόμπι μου κι ό,τι αγαπώ : «Κάνω τα πρώτα βήματα στο πλέξιμο με βελόνες...». (Δύο συναντήσεις). Μαθαίνουμε τις βασικές γνώσεις στο πλέξιμο με βελόνες (ρίξιμο πόντων, βασικές πλέξεις, κ.α.). Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους βελόνες πλεξίματος νούμερο 4 και μαλλάκι ανάλογου πάχους. Με την Έλλη Εσάνου. Για ενήλικες. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου, 11.00-1.00 το πρωί
Ημερίδα ενημέρωσης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δυνατότητες συνεργασίας των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη. Ελεύθερη συμμετοχή.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, 6.00-7.30 το απόγευμα
Διαβάζουμε και συζητάμε στ' αγγλικά...
H Revel Παπαϊωάννου διαλέγει και διαβάζει εικονογραφημένα βιβλία για όλες τις ηλικίες από την Αμερικανική Γωνιά της Βιβλιοθήκης και τα συζητάει στην αγγλική γλώσσα με τους συμμετέχοντες.
Για έφηβους και ενήλικες που επιθυμούν να εξασκήσουν και να βελτιώσουν τα αγγλικά τους. Στο 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης. Χωρίς Προεγγραφή.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
Μοιράζομαι τα χόμπι μου κι ό,τι αγαπώ : «Απλές εφαρμογές ντεκουπάζ». Γνωρίζουμε τη δημοφιλή τεχνική της διακόσμησης ενός αντικειμένου με διάφορα χαρτιά σε συνδυασμό με ειδικά εφέ χρωμάτων. Με την Ειρήνη Καμπούρογλου και την Κατερίνα Τογκούρη. Για ενήλικες. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494".