Το "Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας" για τον φασισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

antifas

Από το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής για το φαινόμενο του φασισμού: "Ας είμαστε ειλικρινείς. Για να δώσουμε λύσεις οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα κατάματα. Ναι! Η Ελληνική Κοινωνία μαστίζεται από φυλετικό και θρησκευτικό ρατσισμό. Είναι μια παραδοχή η οποία στηρίζεται σε δεδομένα τα οποία βρίσκονται μπροστά μας, σε κάθε έκφανση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου μας. Η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου ευδοκιμεί ο ρατσισμός και ο φασισμός.

Αν τολμήσουμε να κάνουμε μία αναδρομή στο κοντινό μας παρελθόν, και δούμε την προβολή του στο σημερινό παρόν, είμαστε μία χώρα που ακόμη αυτοχαρακτηρίζεται από το χουντικό τρίπτυχο –Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών.

Γι' αυτό και «χαρίσαμε» τους συμπατριώτες μας ακρίτες μουσουλμάνους της Θράκης στους Τούρκους. Γι' αυτό και «χαρίσαμε» τους αδελφούς μας πόντιους μουσουλμάνους (ακόμη και τους κρυπτοχριστιανούς) επίσης στους Τούρκους. Ο όρος αλλόθρησκος ακούγεται κάπως σαν «εξωγήινος» στη χώρα μας.

Το μάθημα της θρησκειολογίας στα σχολεία μας, αντιμετωπίζεται σχεδόν ως «αίρεση». Είμαστε ρατσιστές.

Αρκεί να ρίξουμε μία ματιά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Αυτών που κρατούνται χωρίς να έχουν περάσει από δίκη. Αυτών που εκτίουν ποινή η οποία ουδέποτε τους έχει καταλογιστεί.

Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στις ελάχιστες χορηγήσεις ασύλου στην Ελλάδα σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Χρειάζεται να αναφερθούμε στον εργασιακό Μεσαίωνα τον οποίο βιώνουν οι αλλοδαποί εργαζόμενοι σε δουλειές που σνομπάρουν 1.500.000 έλληνες άνεργοι; Για τους οποίους αλλοδαπούς δεν ισχύει η ελληνική εργατική νομοθεσία ή τέλος πάντων ό,τι έχει απομείνει από αυτήν...;

Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και τόσους μήνες στήθηκαν «αναχώματα», αποσύρθηκαν υπουργοί, προκειμένου να μην αγγίξουμε το θέμα του αντιρατσιστικού νόμου, ο οποίος κατατέθηκε προς ψήφιση και αποσύρθηκε, αφήνοντας ένα πεπαλαιωμένο και αδρανές οπλοστάσιο να αντιμετωπίσει το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα του ρατσισμού.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Βορίδης, ο οποίος συγκατοικούσε πολιτικά στο παρελθόν με τον κ. Μιχαλολιάκο στο κόμμα της ΕΠΕΝ, το οποίο, θυμίζουμε, ίδρυσε ο χουντικός Γεώργιος Παπαδόπουλος μέσα από τη φυλακή, σήμερα επιλέχθηκε να είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

Βαφτίσαμε λοιπόν ως Φασίστες την Χ.Α. από την μια πλευρά και όλοι οι υπόλοιποι από την άλλη αυτοαποκαλούμαστε ως «αντιφασίστες»;

Ας μην πλανόμαστε, η Χ.Α. είναι απλά το σύμπτωμα. Το ακραίο σύμπτωμα της φασιστικής βίας. Η ελληνική κοινωνία όμως οφείλει να εστιάσει στα αίτια. Δεν μπορεί η πολιτεία να ξορκίζει το κακό καταδιώκοντας το Μιχαλολιάκο και την παρέα του, και να επιδιώκει τη φυσική τους εξόντωση αντί την ιδεολογικής τους ισοπέδωση. Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να προσποιείται ότι τα εκλογικά ποσοστά της Χ.Α. δεν υπάρχουν. Αυταπατώνται όσοι εικάζουν ότι απλά οι ψηφοφόροι της δεν ξέρουν τι ψηφίζουν.

Ποιοι άραγε είναι υπεύθυνοι που η χώρα έχει φτάσει στα όρια της, στα ακραία όρια της; Ποιοι άραγε οδήγησαν την πολιτική ζωή του τόπου στα άκρα;

Όταν η Δημοκρατία μέσα στο ίδιο το Κοινοβούλιο αιμορραγεί τόσο φανερά, όταν ο πολιτικός φασισμός βαφτίζεται και εξωραΐζεται με τον τίτλο κομματική πειθαρχία, φτάνοντας στο σημείο να διαγραφούν 40 βουλευτές-εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού που δεν ψήφισαν και δεν στήριξαν τα μνημόνια, τότε αυτός ο τρόπος κοινοβουλευτισμού κλείνει το μάτι στα λεβεντόπαιδα με τα μαύρα μπλουζάκια.

Αυτή η λογική και η πρακτική του «αποφασίζομεν και διατάσομεν» παραπέμπει στην μαύρη περίοδο της χούντας. Τότε που το μαύρο στις τηλεοράσεις επιβλήθηκε όπως και τώρα. Με διακοπή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σήματος. Και η μαύρη εκείνη εποχή επιστρέφει στη χώρα.

Η διακυβέρνηση της χώρας με αλλεπάλληλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου λόγω έκτακτων ακραίων συνθηκών όπως επικαλείται η ίδια η κυβέρνηση, ξαναβάζει την κοινωνία και την ίδια τη βουλή «στο γύψο». Αυτές οι ακραίες πολιτικές συμπεριφορές και πρακτικές, τροφοδοτούν τα ακραία φαινόμενα φασιστικής βίας τύπου Χ.Α.

Η ανομία και η αναξιοκρατία προκαλούν ακραίες αντιδράσεις. Η εκτεταμένη διαφθορά και η διαπλοκή, η κομματική μαφία θρέφουν τη βία και την αυτοδικία.

Το φάρμακο στην ασθένεια του ρατσισμού, του φασισμού και του τραμπουκισμού δεν μπορεί να είναι απλά μια αντιφασιστική συσπείρωση, όπου η κοινωνία μας θα χωριστεί σε αυτούς οι οποίοι εκδηλώνουν φασιστική βία και στους αντιφασίστες. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ο αντιφασισμός ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», όπου θα ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους ακριβώς εκείνοι οι οποίοι έχουν τη βαριά ευθύνη για το κατάντημα του σημερινού πολιτικού συστήματος, για το ξεχαρβάλωμα του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Δεν μπορούμε να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Χρειαζόμαστε μεταναστευτική πολιτική. Ενεργοποίηση και ενίσχυση του αντιρατσιστικού νόμου και κυρίως λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Το φάρμακο στην ασθένεια του φασισμού και του ρατσισμού, μπορεί να είναι ένα μονάχα: περισσότερη Δημοκρατία".