Η προοπτική του ασφαλιστικού φορέα των υγειονομικών σε ενημερωτική διημερίδα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

vasiadis thess

Με μεγάλη προσέλευση Οδοντιάτρων και άλλων Υγειονομικών που προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο PORTO PALACE ενημερωτική διημερίδα με ασφαλιστικά και επαγγελματικά ζητήματα, που διοργάνωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ο Οδοντιατρικός Κόσμος της Ημαθίας εκπροσωπήθηκε στην Διημερίδα από την Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Αλίκη Καλοϊδου.

Κατά την πρώτη ημέρα της διημερίδας, το ενδιαφέρον των συμμετασχόντων μονοπώλησε το θέμα : "Ασφαλιστικό - ΤΣΑΥ: Υπάρχει Μέλλον;" με ομιλητή τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Υγειονομικών ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ) Αναστάσιο Βασιάδη.

Τον Α. Βασιάδη προσφώνησε ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Δεβλιώτης , ευχαριστώντας τον για την ανταπόκριση του στην πρόσκληση που του απηύθυνε.

Ακολούθως ο Α. Βασιάδης έλαβε τον λόγο και με την χρήση εποπτικών μέσων παρουσίασε λεπτομερώς την σημερινή πραγματικότητα του Ταμείου των Υγειονομικών, όπως έχει διαμορφωθεί μετά από σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων και κυβερνητικών μέτρων που υποβάθμισαν την αποτελεσματικότητά του.

Ειδικότερα ο ομιλητής αναφέρθηκε λεπτομερώς στα ακόλουθα επίκαιρα ζητήματα:

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ
ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΣΑΥ ΜΕ Ε.Ο.Π.Π.Υ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ-ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΜΜΙΣΘΩΝ
ΕΙΣΦΟΡΑ ΜΟΝΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ- ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
ΣΤΕΓΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΚΤΙΡΙΟ «ΣΑΡΛΙΤΖΑ» ΘΕΡΜΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ
ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος του Τομέα Υγειονομικών ΕΤΑΑ επισήμανε ότι μετά την δραματική μείωση του προσωπικού του Ταμείου και με το δεδομένο ότι δεν γίνονται πλέον προσλήψεις, η διέξοδος από την καταγραφόμενη καθημερινώς τελμάτωση των διεκπεραιώσεων βρίσκεται στην πραγματοποίηση των απαραίτητων νομοθετικών και κυβερνητικών ρυθμίσεων, για τις οποίες έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες εισηγήσεις.

Προς τούτο ζήτησε την ανάληψη αγωνιστικών διεκδικητικών πρωτοβουλιών εκ μέρους όλων των Φορέων των Υγειονομικών.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασής του Α.Βασιάδη, ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκομένους κατά τον οποίο ο Πρόεδρος του Τομέα Υγειονομικών ΕΤΑΑ παρέθεσε πρόσθετα ενημερωτικά στοιχεία.