Βέροια: Το ΕΠΑΛ, το Wi Fi και τα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

likostratis simb

Το θέμα της κατάληψης του ΕΠΑΛ έθιξε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Λυκοστράτης λέγοντας ότι κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι μαθητές καταλαμβάνουν το σχολείο με τα ίδια αιτήματα. Ο κ. Λυκοστράτης πρόσθεσε ότι κάθε χρόνο ο δήμος δίνει υποσχέσεις που δεν τηρεί και στην ουσία κοροϊδεύει τους μαθητές.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης είπε: "Το τι κάναμε για το ΕΠΑΛ τα τελευταία χρόνια δεν λέγεται. Ότι και να κάνουμε στο ΕΠΑΛ, πάντα τέτοια εποχή θα γίνεται κατάληψη".

Στην συζήτηση παρενέβει και ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος σε οργισμένο ύφος μοίρασε στο σώμα το έγγραφο με τα αιτήματα των μαθητών το οποίο περισσότερο έμοιαζε με λίστα σούπερ μάρκετ παρά με επίσημο έγγραφο σχολείου και το οποίο μάλιστα το μετέφερε στον δήμο καθηγητής του ΕΠΑΛ.

Ο κ. Λυκοστράτης έθιξε άλλα δυο ζητήματα. Το πρώτο αφορούσε την αργή ταχύτητα του δωρεάν δημοτικού ασύρματου ίντερνετ και το άλλο την πτώση ηλικιωμένου στο κέντρο της Βέροιας (σκόνταψε σε τραπεζοκαθίσματα).

Για το πρώτο η απάντηση του κ. Κορωνά ήταν ότι αυξήθηκαν οι χρήστες που χρησιμοποιούν το ασύρματα ίντερνετ του δήμου και πρόσθεσε ότι με τα έργα ανάπλασης αφαιρέθηκαν ορισμένες κεραίες, οι οποίες όμως θα επιστρέψουν στις θέσεις τους όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, με αφορμή την πτώση ηλικιωμένου, ο κ. Κορωνάς είπε ότι το καλοκαίρι που λειτουργούσε η Δημοτική Αστυνομία υπήρχε τάξη ενώ τώρα με την κατάργησή της ο δήμος δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και μεταφέρει κάθε καταγγελία πολίτη στην αστυνομία.