Συνάντηση του ΚΕΠΚΑ με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νάουσας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΑΟΥΣΑ

kepka basileioy

Στις 11 Οκτωβρίου 2013 αντιπροσωπία του ΚΕΠΚΑ Νάουσας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Γεώργιο Βασιλείου με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους δημότες και την ύδρευση – αποχέτευση.

"Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλείου έκανε μια αποτίμηση της πορείας του στης ΔΕΥΑΝ από την αρχή της προεδρίας του μέχρι και σήμερα. Έτσι κατά τη διάρκεια της θητείας του έγιναν τα ακόλουθα έργα:
Κόπηκαν οι εξωτερικοί συνεργάτες οι οποίοι κόστιζαν 15.000 € και γενικά έγιναν εξοικονόμηση ύψους των 60.000 €. Οι βλάβες είναι πολλές και το προσωπικό δεν επαρκεί. Όσον αφορά τα τιμολόγια του νερού ο κ. Πρόεδρος μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει διακοπή νερού σε ανέργους και στα νοικοκυριά τα οποία αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, αλλά θα ζητηθούν από τους έχοντες την οικονομική ευχέρεια να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους προς τη ΔΕΥΑΝ. Το ύψος των οφειλομένων είναι 1.200.000 €.

Αναφερόμενος στην καθαρότητα και την καλύτερη ποιότητα του νερού μας είπε ότι κατασκευάστηκαν νέα φίλτρα και τοποθετήθηκαν τον Ιούλιο. Επιπλέον τοποθετήθηκαν και ηλεκτρικές βάνες κατόπιν παραγγελίας και τοποθετήθηκαν εγκαιρα. Ο αγωγός του νοσοκομείου αποσυνδέθηκε από την αρχική του θέση και τα λύματα καταλήγουν στη γέφυρα Καστανιώτη, όπως και αγωγός του 1ου και 2ου Λυκείων.

Στην πρότασή μας να μετακινείται ο ταμίας της ΔΕΥΑΝ δυο φορές την εβδομάδα ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες στην πληρωμή του λογαριασμού ο κ. Πρόεδρος είπε ότι θα το εξετάσει, όπως και την πρότασή μας αν κάποιος πληρώνει εφάπαξ το πάγιο να έχει κάποια έκπτωση ως κίνητρο. 

Συμπερασματικά είδαμε μια θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων ,αλλά από τις επαφές που είχαμε καταλάβαμε ότι το μεγάλο αγκάθι είναι ο έλεγχος από την επίτροπο οικονομικών" αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ.