Στην αντεπίθεση ο δήμος Βέροιας για το Νοσοκομείο - μηνύσεις και στο βάθος πρόταση συγχώνευσης με της Νάουσας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

Στην αντεπίθεση για το θέμα του Νοσοκομείου Βέροιας περνά ο δήμος Βέροιας. Το θέμα μπήκε ως έκτακτο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά απο αίτημα του σωματείου εργαζομένων και αποφασίστηκε μετά απο πρόταση της Δημάρχου να γίνει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την σημερινή κατάσταση του νοσοκομείου. Επίσης η δήμαρχος πρότεινε να γίνει επίσκεψη στον υπουργό υγείας, αν δεν δεχθεί πραγματοποίηση σύσκεψης στο νοσοκομείο, να καταγγελθεί η ΔΥΠΕ για την μη ορθολογική διαχείριση του επιστημονικού προσωπικού, να κληθεί η ο τοπική διοίκηση του νοσοκομείο να προχωρήσει σε δυναμικές ενέργειες και τέλος να ζητηθεί απο την ΔΥΠΕ να καταθέσει τις προτάσεις της για το νοσοκομείο Βέροιας.

Στην συνεδρίαση παρέμβαση έκανε ο κ. Τριανταφυλλίδης, χειρούργος στο νοσοκομείου Βέροιας, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την τραγική κατάσταση στην χειρουργική κλινική και στα προβλήματα που δημιουργεί στην λειτουργία του νοσοκομείου η διάλυση του χειρουργικού τομέα. Ο κ. Τριανταφυλλιδης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες κλινικές όπως η ορθοπεδική και η μαιευτική, πρόσθεσε οτι κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον αριθμό των αναισθησιολόγων. Ο κ. Τριανταφυλλίδης κατέθεσε ως πρόταση την συγκέντρωση όλων των γιατρών σε ένα νοσοκομείο στο νομό για να λειτουργούν χωρίς προβλήματα όλο το μήνα οι κλινικές.

Στην τοποθέτηση του κ. Τριανταφυλλίδη, ο κ. Κούτρας πρόσθεσε την ανάγκη αύξησης των κρεβατιών στην μονάδα εντατικής θεραπείας και την αλλαγή στο καθεστώς τον εφημεριών για να μπορούν οι γιατροί να κάνουν περισσότερες εφημερίες. Ο κ. Κούτρας ανέφερε ακόμη οτι η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στο Κέντρο Υγείας Αλεξανδρείας.

Απο την πλευρά των συμβούλων, η κ. Παπαϊωάννου ανέφερε οτι η υποβάθμιση του υπηρεσιών υγείας συνεχίζεται. Η κ. Σοφρόνωφ, τόνισε ότι οι προτάσεις που ακούστηκαν είναι διαχειριστικές και πρόσθεσε οτι χρειάζονται προτάσεις που να αντιμετωπίζουν την κυβερνητική πολιτική.
Ο κ. Νεστορόπουλος πρότεινε δυναμικές κινητοποιήσεις για να βγουν προς τα έξω τα προβλήματα του Νοσοκομείου Βέροιας.
Ο κ. Χατζηαθανασίου, έχοντας την εμπειρία ως γιατρός του νοσοκομείου, σημείωσε οτι τα ίδια ζητήματα για τα δυο νοσοκομεία και το οτι δεν κάλυπταν όλες τις ανάγκες έμπαιναν τα τελευταία 20 χρόνια. Ως λύση πρότεινε την λειτουργία ενός καλά στελεχωμένου νοσοκομείου στο νομό που να καλύπτει τις ανάγκες του νομού και την παράλληλη λειτουργία τριών κέντρων υγείας στα αστικά κέντρα που να παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Ο κ. Σουμελίδης πρόσθεσε οτι σε λίγες ημέρες μπαίνει ο εργολάβος για την επέκταση του νοσοκομείο και πρόσθεσε οτι επειδή στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο υπάρχουν τρία μέλη απο τη Νάουσα, δεν μπορεί να βρεθεί λύση στις εφημερίες.

Τυπικά η απόφαση δεν συγκέντρωση τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, διότι ήταν έκτακτο θέμα και ήθελε απόλυτη πλειοψηφία, αλλά η δήμαρχος δήλωσε ότι οι προτάσεις της θα υλοποιηθούν.