Ημαθία: Φιλοξενία αλλοδαπών δημοσιογράφων για τουριστική προβολή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΗΜΑΘΙΑ

 antiper toyrist dimosio

Τριάντα δημοσιογράφοι ειδικών τουριστικών εντύπων ευρείας κυκλοφορίας από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Ινδία, το Ισραήλ, τη Ρουμανία κ.α. επισκέφθηκαν αξιοθέατα της Ημαθίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης σχεδιασμών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας για την προώθηση του Τουρισμού. Η επίσκεψη έγινε υπό την εποπτεία των τουριστικών γραφείων AMBOTIS Tours Air Services και Κολίμπρη, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας.

Τους δημοσιογράφους υποδέχθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δημήτρης Μάντζος, ενώ στη συνέχεια τους παρέθεσαν γεύμα, στη διάρκεια του οποίου οι φιλοξενούμενοι γεύτηκαν με ικανοποίηση το τοπικό κρασί και την ελληνική κουζίνα.

Το γκρουπ συνοδευόταν από ουκρανικό τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο κατέγραφε τις επισκέψεις και πήρε συνέντευξη από τον Αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης εστίασε στον εξωστρεφή στρατηγικό προσανατολισμό σε όλα τα επίπεδα προς τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ως κύριο γνώρισμα της πολιτικής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, με την πολύτιμη βοήθεια του έντονου εκεί ελληνικού στοιχείου, που φέρνουν και θα φέρουν ακόμη πιο απτά αποτελέσματα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Στους επισκέπτες διανεμήθηκε πλούσιο διαφημιστικό υλικό της Ένωσης Ξενοδόχων και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Θα ακολουθήσουν νέες επισκέψεις δημοσιογράφων τον Νοέμβριο.