Με τα βιβλιάρια στο χέρι περιμένουν οι αγρότες την επιστροφή πετρελαίου

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ

agrotis

Άπραγοι γύρισαν από τις τράπεζες και σήμερα, Δευτέρα, οι αγρότες που περίμεναν την εξόφληση της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου από την Παρασκευή το απόγευμα. Για άλλη μια φορά η καθυστέρηση από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών βάζει σε δοκιμασία τους δικαιούχους της επιστροφής, ενώ περιμένουν από μέρα σε μέρα να μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.
Οι πληροφορίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες μιλάνε για απλή διαδικαστική καθυστέρηση και όχι για εμπλοκή, αφού οι καταστάσεις με τα ονόματα και τα ποσά των δικαιούχων είναι έτοιμες και έχουν σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Τετάρτη, πάντως, οι αρμόδιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ θα ασχοληθούν με την εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης, ώστε να δοθούν τα χρήματα από το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου.

Σε επόμενη φάση και αφού έχει κλείσει το θέμα με τα βοσκοτόπια (10 Οκτωβρίου), θα ξεκινήσει και η προσπάθεια να συνταχθούν οι καταστάσεις πληρωμών της ενιαίας ενίσχυσης (50% προκαταβολή), σύμφωνα με τις πληροφορίες του Agronews.

Σκοπός είναι να ετοιμαστούν πριν τις 20 Οκτωβρίου, αφού για το τελικό ποσό θα πρέπει να αναζητηθεί χρηματοδότηση (δάνειο 50 ημερών) από την Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο δεν θα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Πρόκειται, βέβαια, για ένα ποσό που είναι δύσκολο να βρεθεί αυτή την περίοδο, οπότε θα χρειαστούν μερικές ημέρες μέχρι να συγκεντρωθούν τα χρήματα.

πηγή: www.agronews.gr