Τσαβδαρίδης, Βεσυρόπουλος ζητούν φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ

petrelaio

Φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης για όλα τα νοικοκυριά ζητούν 26 βουλευτές της ΝΔ από την περιφέρεια (με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτής Πέλλας Γ. Καρασμάνη) με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Μεταξύ αυτών και οι βουλευτές Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Όπως επισημαίνουν, «η συνταγή έχει δοκιμαστεί και δυστυχώς αποδείχτηκε στην πράξη αποτυχημένη», τονίζοντας ότι η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης «δεν απέφερε την προσδοκώμενη αύξηση των δημοσίων εσόδων, ενώ επιβάρυνε δυσβάστακτα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς» και συνεπώς «εκ του αποτελέσματος το μέτρο αποδείχθηκε άστοχο».

Επίσης, αναφέρουν ότι με τον διαχωρισμό της χώρας σε τέσσερις γεωγραφικές ζώνες «διαπιστώνονται σοβαρές αδικίες», ενώ τονίζουν ότι η εφαρμογή του συστήματος των επιδομάτων «πέραν του ότι απέτυχε, είχε και αρνητικές επιπτώσεις, όπως την καταστροφική για το περιβάλλον λαθροϋλοτομία αλλά και την μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή δεδομένου ότι η ξυλεία αυτή διακινείται χωρίς τιμολόγια».

Οι ερωτώντες βουλευτές υπογραμμίζουν ότι καθίσταται εκ των πραγμάτων αναγκαία η διεύρυνση των γεωγραφικών κριτηρίων (οι ορεινές περιοχές αλλά και οι νομοί που έχουν χαρακτηριστεί παραμεθόριοι και προβληματικοί να ενταχθούν στην Α' Ζώνη) και ερωτούν τον κ. Στουρνάρα αν θα δοθεί πετρέλαιο στις ποσότητες που ήδη έχουν καθοριστεί σε όλα τα νοικοκυριά με την τιμή πριν την εξίσωση του φόρου.

πηγή: www.in.gr