Δωρεάν εμβολιασμός παιδιών στο Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

dimotiko iatreio ver

Τη Δευτέρα 7/10/13 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας δωρεάν εμβολιασμός-για δεύτερη φορά- για τα παιδιά των άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, με βάση το αντίστοιχο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Τμήμα Φαρμάκων της Π.Ε. Ημαθίας) και την παράλληλη στήριξη της Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ όπου ασχολούνται γιατροί και πραγματοποιούν δωρεάν εμβολιασμούς παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Η καταγραφή των παιδιών που εμβολιάστηκαν είχε ξεκινήσει στο Δημοτικό Ιατρείο με τη Δωρεάν Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού από το Σεπτέμβριο του 2012 και η πρώτη φορά του εμβολιασμού έγινε στις 17/4/2013.

Ο απολογισμός της σημερινής ημέρας είναι: προσήλθαν 27 παιδιά, εμβολιάστηκαν 24 παιδιά, διατέθηκαν σύνολο 34 εμβόλια από τη Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος και από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ δεν ήρθαν 8 παιδιά, τα οποία είχαν ενημερωθεί. Η δράση αυτή θα έχει και συνέχεια, γι' αυτό καλούμε τις οικογένειες που είναι ανασφάλιστες ή έχουν βιβλιάριο απορίας, ή τους φορείς που γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις να απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο, ώστε να συμμετάσχουν στον επόμενο εμβολιασμό περίπου το Δεκέμβριο του 2013.

"Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τα μέλη της Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος κ. Υπατία Δούση-Αναγνωστοπούλου αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, υπεύθυνη του προγράμματος Εμβολιάζουμε παιδιά ανασφάλιστα όχι απροστά-τευτα, την κ. Βίκη Κουτσογιάννοπούλου και την κ Ειρήνη Πανάγου, του διοικητικού τμήματος, την κ. Σταυρούλα Παπαχατζή εθελόντρια παιδίατρο του Δημοτικού Ιατρείου, την κ. Οικονόμου Σταυρούλα ειδικευόμενη παιδίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, την κ. Φραγκάκη Αντωνία Συνταξιούχο νηπιαγωγό-εθελόντρια νοσηλεύτρια, την κ. Καπάρα Μαρία εθελόντρια και την κ. Άσπα Μπέτσια της Π.Ε. Ημαθίας, Τμήμα Φαρμάκων".