Ο μήνας των δημοσκοπήσεων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ

kalpi ekloges

Την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν να «τρέχουν» δημοσκοπήσεις στην περιφέρεια με παραγγελία κομμάτων αλλά και ενδιαφερόμενων να πάρουν μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τα ζητούμενα είναι δύο:

-Τι δυνάμεις συντηρούν τα κόμματα στην επαρχία, δεδομένου ότι εκεί παραδοσιακά τα κόμματα συντηρούν το μέγιστο των δυνάμεών τους επειδή οι κοινωνίες είναι πιο κλειστές και συντηρητικές.
-Τα χαρακτηριστικά του ιδανικού υποψήφιου δημάρχου, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες επιλογές με βάση και την τοπική ατζέντα.
-Αν υπάρχει τάση υπέρ ανεξάρτητων ή αντισυμβατικών υποψηφιοτήτων.

Στέλεχος εταιρείας δημοσκοπήσεων που διενεργεί έρευνα αναφέρει, ως παράδειγμα, ότι αν κάτοικοι της Χαλκιδικής απαντήσουν κατά πλειοψηφία στην ερώτηση «ποια θα θέλατε να είναι η προτεραιότητα του Δημάρχου«, «να δώσει τη μάχη για τις Σκουριές«, τότε είναι προφανές ότι αυτό θα επηρεάσει καταλυτικά τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων στην περιοχή. Κατά τον ίδιο τρόπο, αν κάτοικοι Καβάλας απαντήσουν στην ίδια ερώτηση «να δώσει τη μάχη εναντίον των διοδίων«, θα ισχύσει κάτι αντίστοιχο όταν έρθει η ώρα της απόφασης.

Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση στα κομματικά επιτελεία για τις υποψηφιότητες, αφού πρώτα εξαχθούν πολιτικά και κοινωνικά συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις του Οκτωβρίου.

πηγή: www.aftodioikisi.gr