ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν από ανακριτή και εισαγγελέα ο Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης. Μιχαλολιάκος και Πατέλης μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.
Είχε προηγηθεί εξάωρη απολογία του Μιχαλολιάκου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα. Στη συνέχεια απολογήθηκε ο Πατέλης, η απολογία του οποίου ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 4 το πρωί.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης καθώς όλες οι επιθέσεις ήταν προγραμματισμένες.
Ο ρόλος του επιβεβαιώνεται απο τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προέρχονται απο την άρση του τηλεφωνικού απόρρητου, απο τα οποία προκύπτει ότι ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στο πόρισμα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, όσο και στο κατηγορητήριο που συνέταξαν οι εισαγγελείς, στο Νίκο Μιχαλολιάκο, που αναφέρεται ως «Führerprinzip», αποδίδεται ο ηγετικός του ρόλος στη Χρυσή Αυγή με τους υπόλοιπους βουλευτές να έχουν βοηθητικό ρόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδοχή του "πυρηνάρχη" Πατέλη, για τα τηλεφώνημα που πραγματοποίησε μετά τη δολοφονία του Φύσσα, διαδραμάτισε ρόλο για την προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.
Από την πλευρά του, κατά την απολογία του, ο αρχηγός της ΧΑ φέρεται να απέδωσε τη δίωξή του σε πολιτικούς λόγους. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ισχυρίζεται ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον Πατέλη σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά τη δολοφονία του Φύσσα αφορούν αριθμούς που ο ίδιος έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.
Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του "ουσιαστικού απόρρητου" ώστε να παραδοθούν οι καταγεγραμμένες συνομιλίες.
Εξερχόμενος από την Ευελπίδων, ο Μιχαλολιάκος φώναξε «ζήτω η νίκη», ενώ έξω από το κτίριο τον περίμενε η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, η κόρη του Ουρανία και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γερμενής, Αρβανίτης και Ματθαιόπουλος.
Πηγή: www.skai.gr