Η έκθεση φωτογραφίας "On the road" στην Γκαλερί Παπατζίκου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

on the road

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας On the Road θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 8μμ στην Γκαλερί Παπατζίκου (η έκθεση θα παραμείνει έως τις 22/10). Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Νίκος Κατής, Σπύρος Μαρκογιάννης, Μάκης Σεραφειμίδης, Βαγγέλης Τσιβάς και Κώστας Τσομάκος.

Επιμελητής έκθεσης φωτογραφίας Γιώργος Κατσάγγελος, Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ.

Ο δρόμος ως σύμβολο αναζήτησης προσωπικής και συλλογικής παρουσιάζεται εδώ μέσα από το έργο των φωτογράφων. Το ταξίδι στις πολλαπλές του εκφάνσεις πραγματεύεται την ανάγκη για επιβίωση, την ευχαρίστηση, την ανθρώπινη περιέργεια. Παράλληλα αποτελεί πλέον της προσωπικής επιλογής για μετακίνηση τον δείκτη της ευημερίας ενός λαού, την επιδεκτικότητα στο νέο και την ανοχή στο ξένο.

Η πατρίδα μας που βρίσκεται σε γεωπολιτικά ενδιαφέρουσα θέση κουβαλά μεγάλη πολιτιστική παράδοση και ενδιαφέροντα σύγχρονα ιστορικά βιώματα. Οι ραγδαίες αλλαγές που συνέβησαν στον εικοστό αιώνα άλλαξαν την θεώρηση μας για τον τόπο μας αλλά και αυτή των γειτόνων γύρω μας.

Οι φωτογράφοι κινούνται σήμερα με πρωτόγνωρη ευκολία συγκρινόμενη με το παρελθόν στις γείτονες αλλά και όχι μόνο χώρες. Με τις φωτογραφίες τους αποκαλύπτουν ανθρώπους και τόπους οδηγώντας μας σε συγκρίσεις και παρατηρήσεις που δικαιώνουν την επίπονη προσπάθειά τους καθώς και το διαχρονικό ρόλο της φωτογραφίας.