Συνάντηση Δώρας Μπαλτατζίδου με τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Β. Ελλάδος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 baltatzidoy xenodoxoi

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Δώρα Μπαλτατζίδου επισκέφθηκε τον κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλο πρόεδρο ξενοδόχων Β. Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Holiday Inn με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα είναι γενικά αποδεκτό ότι ο τουρισμός αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας. Ένας ισχυρός τουριστικός τομέας συμβάλλει άμεσα στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος της χώρας και συνάμα στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Η Β. Ελλάδα είναι μία πλούσια περιοχή που εμπεριέχει πολλές μορφές τουρισμού (εναλλακτικός, αθλητικός, θρησκευτικός τουρισμός, αγροτουρισμός κ.α) που με τις κατάλληλες ενέργειες σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να αναδειχθούν και θα προβληθούν. Ο κ. Θωμόπουλος ενημέρωσε την κ. Μπαλτατζίδου για την πορεία του τουρισμού στην Θεσσαλονίκη και στην Κεντρικής Μακεδονίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να υποβοηθήσουν στην ανάπτυξη του τουρισμού. Ενδεικτικά έγινε λόγος για την δημιουργία τουριστικών οργανισμών ανά περιφερειακή ενότητα, το άνοιγμα νέων αγορών (Ινδία, Κίνα, Αραβία κ.α), την προώθηση του τόπου μέσω της τεχνολογίας (social media) και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην δημιουργία συνεδριακού τουρισμού όπου πολλοί διοργανωτές συνεδρίων του εξωτερικού έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Η κ. Μπαλτατζίδου ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Θωμόπουλο για την τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση και ευχήθηκε η ανοδική πορεία του τουρισμού να συνεχιστεί και κατά του χειμερινούς μήνες εφόσον η περιοχή της Β. Ελλάδος και ιδιαίτερα η Ημαθία ενδείκνυται για χειμερινές διακοπές και όχι μόνο.