Κοινωφελής: Μέσα Οκτωβρίου η προκήρυξη για τους επόμενους 30.000 ανέργους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

anergia

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας για το πρώτο πακέτο των 10.000 θέσεων σε δήμους και περιφέρειες που έχει οριστεί για τις 11 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η δεκαπενθήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους 30.000 ανέργους,

Ο κύριος όγκος των ανέργων που θα προσληφθούν με τα προγράμματα πεντάμηνης απασχόλησης, σύμφωνα με την πρόσκληση που απηύθυνε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα κατευθυνθεί στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (KEΠ), τη Δικαιοσύνη και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως υπογραμμίζει η κυβέρνηση, προτεραιότητα θα δοθεί στην υποστήριξη λειτουργίας των ΚΕΠ, στην βελτίωση του χρόνου απονομής Δικαιοσύνης και στην ενίσχυση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο την επίσπευση των χρόνων απονομής συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι (έως 36 μήνες) στα μητρώα του ΟΑΕΔ και η επιλογή τους θα γίνει με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Επίσης, σημαντικό κριτήριο είναι και ο αριθμός των τέκνων.

Από τον συνολικό προϋπολογισμό των 216.000.000 ευρώ του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το υπουργείο διαθέτει για τις συγκεκριμένες προσλήψεις 105.000.000 ευρώ.

Οι πρώτες προσλήψεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο και να ολοκληρωθούν έως τα τέλη του έτους. Ο μισθός θα είναι 748 ευρώ για τους ανέργους άνω των 25 ετών, εκ των οποίων τα 490 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 258 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές. Για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, η αμοιβή θα είναι 652 ευρώ, εκ των οποίων τα 427 ευρώ θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 225 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές. Η συνολική αμοιβή θα ανέλθει στα 3.260 ευρώ.

Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν στο πακέτο των 30.000 προσλήψεων είναι:

  • Διοικητικού, Οικονομικού, Λογιστικού
  • Κοινωνιολογίας, Κοινωνικοί Λειτουργοί
  • Βιβλιοθηκονόμων, Στατιστικής
  • Επαγγελμάτων Υγείας (Νοσηλευτές, Ιατρικών Εργαστηρίων, Λογοθεραπευτές, Παιδίατροι, Ψυχολόγοι, Εργοθεραπευτές, Γιατροί κ.ά.)
  • Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Αγρονόμων Τοπογράφων
  • Νομικών και Πολιτικών Επιστημόνων

πηγή: www.aftodioikisi.gr