Βέροια: Τρία προγράμματα Leonardo Da Vinci σε εξέλιξη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

Dimarxeio verias

Σε φάση εξέλιξης βρίσκεται το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci που υλοποιεί ο Δήμος Βέροιας και αφορά την επαγγελματική εκπαίδευση νέων σε χώρες της Ε.Ε. σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων.

Πρόσφατα έγινα οι αναχωρήσεις τριών ομάδων νέων που επιλέχθηκαν να παρακολουθήσουν με επιδότηση του προγράμματος σε τρεις διαφορετικές πόλεις χωρών της Ε.Ε. και συγκεκριμένα:

1. «Βιολογικές Καλλιέργειες: Οπωροκηπευτικά και Οίνος» στο Περπινιάν της Γαλλίας. Η ροή στο Περπινιάν αφορά τον οίνο, όλη τη διαδικασία παραγωγής (από το χωράφι στο ποτήρι).

2. «Βιολογικές Καλλιέργειες: Οπωροκηπευτικά και Οίνος» στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Η ροή για τη Σεβίλλη αφορά σε οπωροκηπευτικά, όλη τη διαδικασία παραγωγής (καλλιέργεια, μεταποίηση, προώθηση).

3. «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αναβάθμισης Υπηρεσιών Τουρισμού» στην Φλωρεντία της Ιταλίας.
Στο Περπινιάν της Γαλλίας έχουν ταξιδέψει πέντε (5) νέοι, στη Σεβίλλη της Ισπανίας έχουν μεταβεί έξι (6) και στην Φλωρεντία της Ιταλίας επτά (7) άτομα. Όλοι τους θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις (αγροτικές – μεταποιητικές και τουρισμού αντίστοιχα) επί ένα τρίμηνο.

Η εργασιακή εμπειρία των νέων που έδειξαν ενδιαφέρον και συμμετέχουν στο πρόγραμμα στοχεύει στην εισαγωγή νέων ιδεών επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς του ενδιαφέροντος τους.

Τι είναι το Πρόγραμμα Leonardo da Vinci;

To Πρόγραμμα Leonardo da Vinci απευθύνεται σε φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Σκοπός του προγράμματος είναι η αύξηση της ποιότητας, της ελκυστικότητας και της επίδοσης των συστημάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τη βελτίωση των συστημάτων διαφάνειας, πληροφόρησης και επαγγελματικού προσανατολισμού, την αναγνώριση των δεξιοτήτων και των επαγγελματικών προσόντων.

Ποιοι είναι οι ειδικοί στόχοι;

• Υποστήριξη των ατόμων σε δραστηριότητες κατάρτισης για την απόκτηση και τον εμπλουτισμό γνώσεων, δεξιοτήτων και προσόντων που διευκολύνουν την προσωπική εξέλιξη, την απασχολησιμότητα και τη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας,
• Υποστήριξη ποιοτικών βελτιώσεων και καινοτομιών στα συστήματα και στις πρακτικές της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης,
• Ενίσχυση της ελκυστικότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και της κινητικότητας για τους εργοδότες, τους αυτοαπασχολούμενους και η διευκόλυνση της κινητικότητας των μαθητευομένων.