Διάκριση του Γυμνασίου Μακροχωρίου σε διαγωνισμό δασοπονίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 gim mak dasoponia

Το Γυμνάσιο Μακροχωρίου, το σχολικό έτος 2012-2013, έλαβε μέρος στον πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό για τα Δάση και τη Δασοπονία «Young people in European forests» στις 20 Απριλίου 2013 και κατέλαβε την πρώτη θέση.

Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο εθνικό πάρκο Peneda Geres στην Πορτογαλία, ο τελικός του 3ου Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού για τα Δάση και τη Δασοπονία «Young people in European Forests». Η Ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις μαθήτριες Αντωνιάδου Αναστασία, Γεώργογλου Χαρά, Θεοχαροπούλου Παρασκευή και συντονίστρια τη βιολόγο καθηγήτρια Χειμωνοπούλου Μαρία, του Γυμνασίου Μακροχωρίου Ημαθίας, κατέλαβε τη 2η θέση, που είναι ιδιαίτερα σημαντική με δεδομένο το υψηλό επίπεδο των ομάδων που διαγωνίστηκαν τη φετινή χρονιά. Οι Ελληνίδες μαθήτριες έκαναν μια εξαιρετική παρουσίαση, τίμησαν τη χώρα μας και έδειξαν τις ικανότητες που έχουν οι Έλληνες όταν δουλεύουν ομαδικά.

Αρχηγός της Ελληνικής ομάδας ήταν η κ. Δασάρχης Ελασσόνας, Φτίκα Ζωή. Την απονομή των βραβείων στην Ελληνική ομάδα έκανε ο πρόεδρος του Πορτογαλικού Οργανισμού για τα δάση «Forestis» κ. Francisco Carvalho Guerra.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού http://www.ypef.eu/