Κάανεν: Συγκεντρωμένοι οι παίκτες μπορούν να τα καταφέρουν

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη μίλησε στα τοπικά ενημέρωσης ο προπονητής της Βέροιας Τον Κάανεν. Στις δηλώσεις του για το ματς σημείωσε τα εξής:

"Παίζουμε ένα εντός έδρας ματς εκτός. Είμαι ευχαριστημένος που ξεκίνησαν τα έργα στο γήπεδο, αλλά πρέπει να αποδεχθούμε την κατάσταση. Την προηγούμενη φορά που παίξαμε εντός με γεμάτο γήπεδο και φιλάθλους από τις δύο ομάδες οι παίκτες βρήκαν κίνητρο και διάθεση να παίξουν. Στην Θεσσαλονίκη θα έχει μόνο δικούς μας φιλάθλους αλλά θα προσπαθήσουμε για την νίκη. Οι παίκτες αν είναι συγκεντρωμένοι μπορούν να παίξουν κάτω από όλες τις συνθήκες. Ο Εργοτέλης έχει καλές μονάδες όπως ο Καρντόζο, ξεκινάει το παιχνίδι από πίσω με τον Αλεξάντερ, οπότε ξέρουμε αν τους αφήσουμε θα παίξουν ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε σφιχτοί.  Εμείς πρέπει να έχουμε ίδιο πάθος που είχαμε με ΠΑΟΚ αλλιώς θα χάσουμε. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν πολύ δυσκολη,  με τρία ταξίδια. Όλοι έχουν αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι το ματς και περιμένουμε να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θα λείψει μόνο ο Γκιγιερμο, ο οποίος έχει ριξη συνδέσμων και χάνει την χρονιά".

Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι ο τρόπος που αναλύει το παιχνίδι, είναι καινούργιος για τους παίκτες και θέλουν χρόνο να τον κατανοήσουν. Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνουν δεδομένα οι παίκτες για να βλέπουν την αγωνιστική τους συμπεριφορά. "Με ρώτησαν αν είδα ότι υπάρχει πρόβλημα με τα στημενα. Και ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα με τα στημένα με πιο ακριβή ομάδα. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Το σκαουτινγκ για τον Ζεζίνιο έλεγε ότι παίζει αμυντικό χαφ. Έχει πάθος να παίξει παντού αλλά τακτικά,  μπορεί μόνο ως επιθετικό χαφ. Με τον ΠΑΟΚ έχανε παίκτες του. Έχουμε 28 παίκτες και πρέπει να βρούμε την ισορροπία. Μου έχουν πει από την ομάδα ότι η Βέροια χτίστηκε για να παίξουμε αμυντικά και με αντεπιθέσεις με στόχο να σωθούμε νωρίς. Χρειάζεται υπομονή. Είμαι καλός προπονητής αλλά όχι μάγος. Αν υπάρχει κριτική για το κάθε τι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Στις ομάδες που δούλεψα πάντα πρόσφερα παραπάνω. Στο Παραλίμνι μου ζήτησαν να μην πέσουμε και πήγαμε στα πλέι οφ. Αν με στηρίξουν θα πάμε καλά" είπε.