Eργασιακή αποκατάσταση επιτυχόντων ΑΣΕΠ ζήτησε ο Τσαβδαρίδης από Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ

tsavdaridis mitsotakis

Την πρόταση τους για μία οριστική λύση στο φλέγον ζήτημα της εργασιακής αποκατάστασης των επιτυχόντων των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 8Κ/2008 και 9Κ/2008, εξέθεσαν στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αναπληρωτής Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης μαζί με τους συναδέλφους του Βουλευτές Πιερίας και Ηρακλείου κ.κ. Κώστα Κουκοδήμο και Μάξιμο Σενετάκη, στη χθεσινή (12 Σεπτεμβρίου) συνάντηση τους στο Υπουργικό του Γραφείο.

Πιο συγκεκριμένα, με την πρόταση τους οι τρεις Βουλευτές ζήτησαν από τον κ. Μητσοτάκη αφενός τη θεραπεία της αδικίας εναντίον των εναπομεινάντων μη διορισθέντων επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2008, μέσω της ταχείας πρόσληψης τους στο ΙΚΑ-ETAM και αφετέρου την εργασιακή αποκατάσταση των απολυθέντων επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008 (ΑΤΕ), μέσω της νομοθέτησης ειδικής ρύθμισης που θα καθορίζει με σαφήνεια την επαναπρόσληψη τους, σε φορείς του Υπουργείου Εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του τόνισε στους τρεις Βουλευτές ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται εδώ και καιρό ένα σχέδιο Νόμου που περιλαμβάνει τη διευθέτηση των συγκεκριμένων θεμάτων με γνώμονα την εργασιακή αποκατάσταση του συνόλου των επιτυχόντων των δύο προκηρύξεων, εκ των οποίων ήδη ένα μεγάλο ποσοστό αυτών της προκηρύξεως 8Κ, έχει προσληφθεί στο ΙΚΑ. Παράλληλα, δεσμεύθηκε στους τρεις Βουλευτές ότι θα ξεκινήσουν σύντομα οι διαδικασίες απορρόφησης των εναπομεινάντων επιτυχόντων της 8Κ, ενώ το αργότερο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο στο οποίο θα ορίζεται συγκεκριμένα και σαφώς η επαναπρόσληψη και των απολυθέντων επιτυχόντων της προκηρύξεως 9Κ.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις δεσμεύσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δήλωσε ο κ. Τσαβδαρίδης αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, υπογραμμίζοντας τη βεβαιότητα του ότι η ευαισθησία αλλά και οι άμεσες ενέργειες του νέου Υπουργού, θα αποκαταστήσουν οριστικά μία αδικία που ταλαιπωρεί και κρατάει επί μήνες σε αγωνία και αβεβαιότητα τους επιτυχόντες των δύο προκηρύξεων.