Το πρώην Δικαστικό Μέγαρο μπορεί να ξαναζωντανέψει άμεσα μέσω Πολιτιστικών Δράσεων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

 dikastiko vandalismoi

Από το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να συγχαρούμε το Δήμο Βέροιας για την επιτυχή ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Φύσις 2013» και κυρίως για την μέριμνα να φιλοξενηθεί μέρος της έκθεσης αυτής στο κτίριο του πρώην Δικαστικού Μεγάρου στην πλατεία Ωρολογίου.

Με αφορμή την ανωτέρω δράση που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει η θέληση, υπάρχει και η λύση, και σε συνέχεια των ενεργειών και πρωτοβουλιών του ΑΝΔΥ για τη λειτουργία του πρώην Δικαστικού Μεγάρου ζητούμε από το Δήμο Βέροιας:

1ον  Να μεριμνήσει για την παραχώρηση της αίθουσας στο ισόγειο του κτιρίου όπου λειτουργούσε το β’ Ακροατήριο, για τη διεξαγωγή των τακτικών Συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κάθε Τετάρτη 7 μμ έως 10μμ.

Στόχος μας είναι πέρα από τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων μας, η παρουσία μας στο κτίριο να αποτελέσει την αρχή για την τακτική χρήση του από Συλλόγους και Φορείς του Δήμου μας, με τη διενέργεια πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, ώστε να κρατηθεί το κτίριο «ζωντανό» και να αποκτήσει περιεχόμενο και το αίτημα για την τελική του παραχώρηση στο Δήμο μας.

2ον Να ληφθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση του για αποστολή αρμοδίως αιτήματος για την κατά χρήση αρχικά παραχώρηση και στη συνέχεια μεταβίβαση της κυριότητας του κτιρίου για Πολιτιστική χρήση από το Δήμο Βέροιας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 97/17-6-2013 ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας, που συνεδρίασε κατόπιν του α.π. 16659/1-4-2013 αιτήματος του ΑΝΔΥ με μοναδικό θέμα την αξιοποίηση του πρώην Δικαστικού Μεγάρου".