Δυναμική η συγκέντρωση της ΕΛΜΕ στην Βέροια (video)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

elme paoulias
Πολυπληθής και δυναμική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Ημαθίας στην Βέροια, στην Πλατεία Δημαρχείου, την Τετάρτη. Οι εκπαιδευτικοί, έχοντας την συμπαράσταση και γονέων μαθητών, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθούνται από την κυβέρνηση στο λύκειο. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λευτέρης Παπούλιας, ο οποίος τόνισε ότι το κλίμα σε πανελλαδικό επίπεδο είναι δυναμικό σημειώνοντας ότι από τις 85 ΕΛΜΕ, οι 72 ψήφισαν υπέρ των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων απεργιών. "Για πρώτη φορά η ΟΛΜΕ υπερκεράστηκε από την βάση. Η ΟΛΜΕ δεν κατέληξε σε μια κοινή πρόταση" είπε ο κ. Παπούλιας.
elme sigentrosi
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ αμέσως μετά αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο της εκπαιδευτικής κοινότητας σημειώνοντας ότι σε αυτό υπάρχουν δυο αιχμές δόρατος.
Η πρώτη αφορά την μεταρρύθμιση του νέου λυκείου. Ο κ. Παπούλιας είπε ότι με τις αλλαγές που προωθούνται, όλα τα δεδομένα στο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο ανατρέπονται. "Γίνεται προσπάθεια να φύγουν τα παιδιά από το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ και να παραδοθούν στην κατάρτιση και στην δωρεάν μαθητεία, δώρο στους επιχειρηματίες" υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.
elme poreia
Η δεύτερη αφορά τους εκπαιδευτικούς. "Οι εκπαιδευτικοί έζησαν μια βάρβαρη επίθεση με απολύσεις, διαθεσιμότητα και μετατάξεις χωρίς κανόνες δεοντολογίας. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε αν και ο τελευταίος εκπαιδευτικός που απολύθηκε δεν γυρίσει στο σχολείο. Μέχρι τον Δεκέμβρη θα ακολουθήσουν κι άλλες μετατάξεις και 3000 διαθεσιμότητες. Κανείς μας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής" είπε ο κ. Παπούλιας.
Μετά την τοποθέτηση του κ. Παπούλια, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Βέροιας.