Συλλαλητήριο στην Βέροια θα πραγματοποιήσει την Τρίτη η ΕΛΜΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

elme geniki sinel

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου η ΕΛΜΕ στην Βέροια. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου, στις 7μμ. Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί όλους τους Εκπαιδευτικούς - Γονείς - Μαθητές - σωματεία - εργαζόμενοι να υποστηρίξουν την διαμαρτυρία. 

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει: 

"Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψηφίζει την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη το Νομοσχέδιο για την παιδεία. Ένα νομοσχέδιο το οποίο θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα της Νεολαίας. Είναι η συνέχιση της πολιτικής των απολύσεων, των υποχρεωτικών μετατάξεων, των συγχωνεύσεων και της υποχρηματοδότησης.

• Χτυπούν παραπέρα το δικαίωμα στη γενική μόρφωση.

• Μετατρέπουν το Λύκειο σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, που δένεται ασφυκτικά με την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Για να περάσει ένα παιδί στο Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να δώσει 4 (!) φορές πανελλαδικές εξετάσεις.

• Ταΐζουν κυριολεκτικά τα φροντιστήρια και την παραπαιδεία.

• Πολλά από τα παιδιά θα εγκαταλείπουν το Γενικό Λύκειο, προς την Επαγγελματική Εκπαίδευση που θα οδηγεί τους μαθητές στην "μαθητεία" με μισθό 9 ευρώ την ημέρα από τον ΟΑΕΔ. Οι εργοδότες θα έχουν έτσι τσάμπα εργαζόμενους και θα απολύουν όσους δουλεύουν με υψηλότερους μισθούς. Οι χαμηλοί μισθοί της "μαθητείας" θα συμπαρασύρουν προς τα κάτω τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επί της ουσίας χρησιμοποιούν το σχολείο για να διαμορφώσουν φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό που θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν την κρίση εις βάρος μας.

• Εισάγουν στο σχολείο τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), τα 5μηνα με μισθό μόλις 400 € το μήνα.

• Προχωρούν στις διαθεσιμότητες-απολύσεις. Βάζουν μπουρλότο στη μόνιμη και σταθερή δουλειά".