Υπό εξέταση η διεύρυνση των κριτηρίων για επίδομα θέρμανσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

petrelaio

Για προσπάθεια διεύρυνσης των κριτηρίων του επιδόματος θέρμανσης μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, ενώ για τις αποφάσεις των δανειστών για την ελάφρυνση του χρέους απάντησε ότι «υπάρχει νομική βάση στο Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή του σε περίπτερα της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια, ο κ. Στουρνάρας είπε για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: «Θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος, να τα κάνουμε περισσότερο ελκλυστικά και περισσότερο ευέλικτα».

Κληθείς να σχολιάσει το μήνυμα του κ. Σαμαρά προς τους εταίρους για το θέμα του χρέους σημείωσε: «Υπάρχει νομική βάση στο Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου. Πάνω εκεί θα στηριχθούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης συντελεστών ΦΠΑ πέραν του κλάδου της εστίασης ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς ακόμη γι' αυτό και συμπλήρωσε: «Ας δούμε πρώτα αν πετύχει η μείωση στην εστίαση».

Σχολιάζνοντας τέλος την ομιλία Σαμαρά ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως ο πρωθυπουργός περιέγραψε ως άμεσο σχέδιο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε τη λέξη «εξωστρέφεια», τονίζοντας ότι αυτή «σημαίνει εξάγουμε ή παράγουμε για να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές».

«Όταν φτάσουμε εκεί, θα είμαστε μια οικονομία με πολύ σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

πηγή: in.gr