Οι ΑΝΕΛ, η προσευχή και το βοήθα Παναγιά

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΓΝΩΜΗ

vouli olomelia

Του Χάρη Καφτεράνη

Απαντώντας σε όσους χασκογέλασαν με το αίτημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Γιοβανόπουλου για διάθεση χώρου έστω ενός τετραγωνικού μέτρου εκκλησιασμού στον χώρο της Βουλής , για την δυνατότητα προσευχής των βουλευτών και όχι μόνο , έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Είναι απολύτως λογικό το αίτημα, εφόσον προέρχεται από βουλευτή ενός κόμματος που ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι, που λέει ο λόγος, με την φράση ''η Παναγιά μαζί μας''. Από το αποτέλεσμα φάνηκε πεντακάθαρα ότι η Παναγία έκανε κυριολεκτικώς το θαύμα της. Διότι πέραν πάσης αμφιβολίας και των πλέον απίστων επρόκειτο περί θαύματος! Άνοιξαν οι ουρανοί και κατέπεσε στον χώρο του κοινοβουλίου βουλευτής τις ονόματι Καμμένος, και μάλιστα ως αρχηγός κόμματος υψηλού ποσοστού!

Πιθανόν να τραυματίστηκε ελαφρώς κατά την πτώση, όπως από τις μετέπειτα τοποθετήσεις κάποιοι συμπέραναν, γεγονός που δεν αποκλείεται.

Ενημερώνουμε με την ευκαιρία τον ειλικρινώς αγαπητό κατά τα άλλα βουλευτή, ότι η προσευχή εισακούεται από τον Μεγαλοδύναμο ακόμη και όταν ο ταπεινός πιστός κάθεται σε ένα ΣΑΑΒ-95 , αρκεί να έχει το δεξί χέρι ελεύθερο για την προσευχή! Πρόβλημα βεβαίως υπάρχει για τον οδηγό , τροχαίας παράβασης περισσότερο , όμως κανένα πρόβλημα για τον λαοπρόβλητο εκπρόσωπο του λαού , ο οποίος καθήμενος στο πίσω κάθισμα και το έθνος σώζει και την επικοινωνία με τον Μεγαλοδύναμο επιτυγχάνει!

Σε ότι αφορά τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα , δηλαδή εμάς τους απλούς πολίτες , τους ανώνυμους όπως μας χαρακτηρίζετε συχνά αγαπητέ βουλευτή, πολύ φοβάμαι ότι τα ταπεινά, π.χ. ο απλήρωτος λογαριασμός της ΔΕΗ , η ανεργία του παιδιού , η διόγκωση των χρεών , το κλείσιμο της επιχείρησης , η προοπτική της απόλυσης , αυτά τα ευτελή σκιάζουν το επίκαιρο και σημαντικό του αιτήματός σας.Δύσκολα θα κατέβουμε στους δρόμους και το λέω με τις προκύπτουσες ενοχές βεβαίως!

Έχει όμως ιδιαίτερη αξία το ότι το κόμμα των ΑΝΕΛ εκτός από την σωτηρία του έθνους ως φυσικών οντοτήτων και εδάφους , έχει αναλάβει εργολαβικά και την σωτηρία της ψυχής μας , επιδιώκοντας την επικοινωνία με τον Κύριο. Λειτουργεί δηλαδή ως το σύρμα τηλεφωνικής γραμμής, που όπως γνωρίζετε είναι απολύτως αναγκαίο για την επικοινωνία δύο.

Μιλάμε για κόμμα - σύρμα και αν συνυπολογίσουμε το ατσαλένιο της θέλησης των στελεχών του , μπορούμε χωρίς βλάβη της γενικότητας να μιλήσουμε για το νέο ατσαλόσυρμα!