Κτηνίατρο για δυο μήνες θα προσλάβει ο Δήμος Βέροιας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

skilos x

Το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής δήμου Βέροιας, με το από 4-9-2013 υπηρεσιακό του σημείωμα αιτείται την πρόσληψη ενός Κτηνιάτρου για δυο μήνες. Συγκεκριμένα το υπηρεσιακό σημείωμα έχει ως εξής:

" Έχοντας υπόψη την ανάγκη συμμόρφωσης των εγκαταστάσεων του χώρου περισυλλογής αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Βέροιας με τις διατάξεις τις ισχύουσας νομοθεσίας όπως αυτή εκφράστηκε στην υπ' αριθμ. 433/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει ο Δήμος Βέροιας να προβεί άμεσα στην επανένταξη των φιλοξενούμενων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η επανένταξη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι απαραίτητη για να υλοποιηθούν οι απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες ώστε για το υπό ίδρυση καταφύγιο αδέσποτων ζώων να εκδοθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επανένταξης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς προϋποθέτει σύμφωνα με την παρ. 4 και παρ.9 του άρθρου 9 του ν. 4039/2012 (Αρ.Φ.15 – τεύχος Α) την κτηνιατρική τους εξέταση, στείρωση, ηλεκτρονική σήμανση και ακολούθως την έκδοση βεβαίωσης – γνωμάτευσης του κτηνιάτρου.
Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω προκύπτει η άμεση ανάγκη για πρόσληψη ενός κτηνιάτρου διάρκειας δύο (2) μηνών, ως μοναδικού υπεύθυνου σύμφωνα με την νομοθεσία, που θα αναλάβει την συνολική διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του χώρου περισυλλογής και την έκδοση των γνωματεύσεων επανένταξης."

Μετά από αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας θα κληθεί την Δευτέρα να αποφασίσει την πρόσληψη του κτηνιάτρου.