Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προτείνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

Dimarxeio verias

H επιτροπή κυκλοφοριακού σχεδιασμού και κυκλοφοριακής αγωγής, και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εισηγούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Απόρριψη αιτήματος για παραχώρηση δύο θέσεων στάθμευσης επί της οδού Μητροπόλεως 14 για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Διοικητικού Πρωτοδικείου, λόγω της μετακόμισης του στο Νέο Δικαστικό Μέγαρο.

2. Την απαγόρευση της εισόδου-εξόδου των οχημάτων στην Κεντρική Πλατεία Κουμαριάς και την τοποθέτηση ανάλογης πινακίδας με την επισήμανση «εκτός της διέλευσης ελαφρών οχημάτων που εξυπηρετούν παρόδιες ιδιοκτησίες».

3. α) Τον καθορισμό θέσης αφετηρίας για ζωήλατο όχημα επί της οδού Εληάς και συγκεκριμένα τις δύο τελευταίες θέσεις στάθμευσης, μέχρι τα σκαλιά που κατεβαίνουν στο γήπεδο της Εληάς β) Τον καθορισμό διαδρομής Ανοίξεως-Σκρα-Παύλου Μελά και επιστροφή. Για τις διαδρομές α) Ανοίξεως-Βενιζέλου-Εληάς και β) Πιερίων-φράγμα δεν δύναται να εισηγηθεί χωρίς έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας .

4. Τη μη παραχώρηση θέσης στάθμευσης για τα οχήματα που εξυπηρετούν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» επί της οδού Θ. Ζωγιοπούλου.

5. Τη μη χορήγηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ, στην Τσιρογιάννη Αναστασία, επί της οδού Ανοίξεως 90, διότι δεν έχει προσκομίσει το απαιτούμενο δικαιολογητικό (δελτίο κινητικά αναπήρου).

6. Τη δημιουργία δύο θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ γενικής χρήσης επί της οδού Εμμ. Παππά 22, έμπροσθεν της Ν.Μ.Υ.ΕΟΠΠΥ Βέροιας (ΙΚΑ), όπως φαίνεται στο συνημμένο τοπογραφικό σκαρίφημα.

7. Τη μη χορήγηση θέσης στάθμευσης έμπροσθεν του καταστήματος ιατρείο μικρών ζωών της Τσακελίδου Αικατερίνης, επί της οδού Βενιζέλου 60.

8. Τη μη χορήγηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Πολυζωίδη 3, στον Μωραΐτη Αστέριο διότι δεν έχει προσκομίσει το απαιτούμενο δικαιολογητικό (δελτίο κινητικά αναπήρου).

9. Την τοποθέτηση α)πινακίδας Κ-25 στην οδό Βερόης μετά την συμβολή της με την οδό Ίωνος, στο ύψος του κτιρίου του Συλλόγου Βλάχων κατά την κάθοδο και β) κιγκλιδωμάτων στην αριστερή πλευρά κατά την κάθοδό της επί της οδού Δήμητρας από την συμβολή της με την οδό Βερόης μέχρι την συμβολή της με την οδό Τερτσέτη.

10. Τη μη χορήγηση δύο θέσεων στάθμευσης στην Γιάγκογλου & ΣΙΑ ΕΠΕ, επί της οδού Παύλου Μελά.

11. Την τοποθέτηση πινακίδας Κ-28δ (διακλάδωση με κάθετη οδό δεξιά), στο Ο.Τ. 15α, καθώς και πινακίδας Ρ-2 (υποχρεωτική διακοπή πορείας) στον κάθετο δρόμο, όπως φαίνεται και στο συνημμένο σκαρίφημα.

12. Την χορήγηση άδειας ολιγόλεπτης εισόδου-εξόδου στην οδό Βικέλα 1, προκειμένου να γίνεται η αποβίβαση ή επιβίβαση των ασθενών του φυσικοθεραπευτή Παλπάνα Παναγιώτη.

13. Την απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης σε όλο το μήκος του δρόμου προς το νέο Δικαστικό μέγαρο και την τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας Ρ-40 (απαγόρευση στάσης και στάθμευσης).

14. Την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Στρατού, ενώ στον κόμβο του Μαρινόπουλου επαρκούν οι υπάρχουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

15. Την μη χορήγηση μιας θέσης στάθμευσης έμπροσθεν του φαρμακείου της Χατζηκυριακίδου Ευθυμίας, επί της οδού Αγ. Δημητρίου 8.

16. Την τοποθέτηση καθρέφτη στην διασταύρωση των οδών Διός και Ίωνος.

17. Την τοποθέτηση καθρέφτη στην διαχωριστική νησίδα επί της οδού Παπάγου (Βέροιας-Ασωμάτων).

18. Την τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας Ρ-23 (απαγόρευση εισόδου οχημάτων συνολικού βάρους που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους), καθώς και συμπληρωματικής πινακίδας «εκτός περιοίκων», στην οδό Ρ. Φεραίου στην Δ.Κ. Μακροχωρίου .

19. Την δημιουργία χώρου στάθμευσης σχολικού λεωφορείου, στον χώρο που υπάρχει δίπλα από την είσοδο του Σχολείου Ειδικής Αγωγής επί της οδού Ημαθίωνος, με τοποθέτηση της πληροφορικής πινακίδας Ρ-70 (χώρος στάθμευσης ορισμένης κατηγορίας οχημάτων), όπως φαίνεται και στο συνημμένο τοπογραφικό σκαρίφημα.

20. Την τοποθέτηση πινακίδων Κ-16 (κίνδυνος λόγω συχνής κίνησης παιδιών), στην οδό Τρεμπεσίνας πριν από την Καπετάν Ευκλείδη και στην οδό Ρόδων πριν από την οδό Τρεμπεσίνας.

21. Την δημιουργία μιας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ γενικής χρήσης, στην οδό Ακροπόλεως, στην είσοδο του 5ου Δημοτικού Σχολείου και μια θέση στην οδό Βουλγαροκτόνου 27, που θα εξυπηρετεί το 8ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και το 2ο Γυμνάσιο, όπως φαίνεται και στο συνημμένο τοπογραφικό σκαρίφημα.

22. Τη διατήρηση του υφιστάμενου κυκλοφοριακού καθεστώτος στην οδό Μιλτιάδου και την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο τμήμα της οδού Μιλτιάδου, μπροστά στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας, με τοποθέτηση των ανάλογων ρυθμιστικών πινακίδων, Ρ-40 (απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), όπως φαίνεται και στο συνημμένο τοπογραφικό σκαρίφημα.