Α. Βεσυρόπουλος: "Η παραχώρηση των κατοικιών, αποδεικνύει, ότι όταν υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα, μπορούμε να τα καταφέρουμε"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

vesiropoylos ergatikes

Στην παράδοση των εργατικών κατοικιών του Πλατέος, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιάννη Βρούτση, του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρου Αμπατζόγλου, του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Παναγιώτη Κοκκόρη και του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντού, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Μετά από μία μακρά περίοδο αναμονής και αναβολών, πραγματοποιήθηκε η παράδοση των παραχωρητηρίων στους δικαιούχους των 80 εργατικών κατοικιών του οικισμού «ΠΛΑΤΥ Ι».

Ο κ. Βεσυρόπουλος, υπενθυμίζεται, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, συνέβαλε ουσιαστικά, ώστε να διευθετηθούν και να ξεπεραστούν τεχνικά αλλά και γραφειοκρατικά ζητήματα, που εκκρεμούσαν και καθυστερούσαν την παράδοση των κατοικιών στους δικαιούχους.

Κατά την τελετή παράδοσης των κατοικιών, ο κ. Βεσυρόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα ξεχωριστή. Δεκάδες οικογένειες, βλέπουν ένα όνειρο ζωής να γίνεται πραγματικότητα, ένας σύγχρονος οικισμός, παραδίδεται πλέον σε αυτούς που πραγματικά και δικαιωματικά τους ανήκει.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, καταφέραμε και ξεπεράσαμε τα όποια κωλύματα καθυστερούσαν την παράδοση των κατοικιών. Η παραχώρηση των κατοικιών, μετά από χρόνια καθυστερήσεων και αναβολών, αποδεικνύει, ότι όταν υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα, όταν λειτουργούμε συγκροτημένα και τεκμηριωμένα, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, αυτή η κυβέρνηση, παραδίδει στις οικογένειες που το δικαιούνται τις κατοικίες τους, επιβεβαιώνοντας, ότι παρά τις δυσκολίες η κοινωνική πολιτική υπάρχει, όταν ιεραρχούνται σωστά οι ανάγκες, όταν δίνεται προτεραιότητα στα σημαντικά και στα αυτονόητα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση, τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρο Αμπατζόγλου και τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Φώτη Δημητριάδη, για τη συνεργασία που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να παραδοθούν οι κατοικίες, καθώς και τον πρώην Πρόεδρο της Προσωρινής Ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), Νίκο Κουλοχέρη.

Αντιλήφθηκαν αμέσως πόσο σημαντικό ήταν να αρθούν τα εμπόδια και να ολοκληρωθεί η παράδοση των κατοικιών στους δικαιούχους.

Στους δικαιούχους και τις οικογένειες τους, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να είναι καλορίζικα τα νέα τους σπίτια. Να ζήσουν, μέσα σε αυτά, ευτυχισμένες στιγμές, με υγεία και πρόοδο».