Ποδηλασία αγάπης για συγκέντρωση τροφίμων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

podilato agapi

Το Αθλητικό τμήμα του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας, σε συνεργασία με τον ποδηλατικό σύλλογο Βέροιας, υποστηρίζει την Πανελλαδική ποδηλασία που ξεκίνησαν 3 φίλοι (Ανδρέας Ονησιφόρου, Γιώργος Δημητρίου και Αντρέας Σκουτέλλας) από Κύπρο. Την εβδομάδα 07-13/04/2013 διάνυσαν με τα ποδήλατα τους 700 χλμ συλλέγοντας τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία. Περίπου 3 τόνοι τρόφιμα παραδόθηκαν στα κοινωνικά παντοπωλεία έως σήμερα.

Στη ποδηλασία είχαν την υποστήριξη της Εθνικής Φρουράς, η οποία χορήγησε τα φορτηγά που τους ακολουθούσανε σε ολόκληρη την διαδρομή και στα οποία βάζανε τα τρόφιμα. Γνωρίζοντας ότι οι αιτήσεις προς τα κοινωνικά παντοπωλεία για βοήθεια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και φυσικά αυτό το γεγονός θα αυξήσει τις ανάγκες για τρόφιμα, αποφάσισαν τον Σεπτέμβριο την Πανελλαδική ποδηλασία για την συλλογή τροφίμων.

Από τα τρόφιμα που θα μαζεύουν τα 2/3 θα παραμένουν Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών των ανάλογων κοινωνικών παντοπωλείων και το 1/3 θα αποστέλλετε Κύπρο.

Η Πανελλαδική ποδηλασία ξεκίνησε από τη Κομοτηνή την Κυριακή 01/09/2013, θα περάσουν από Ξάνθη - Καβάλα – Δράμα – Σέρρες - Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά - Βέροια – Κοζάνη – Πτολεμαΐδα – Καστοριά – Γρεβενά – Καλαμπάκα – Καρδίτσα - Λάρισα – Βόλο - Λαμία – Ιτέα - Πάτρα – Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα – Τρίπολη – Ναύπλιο – Κόρινθο – Αθήνα – Σύρο – Ρόδο – Κρήτη – Κύπρο, και τερματίζουν στις 11/10/2013 στη Λεμεσό. Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Δίπλα τους βρίσκονται επίσης η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων - ΕΛΠΑ, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Αντ1 Κύπρου, η εταιρία AEGEAN AIRLINES η οποία θα μεταφέρει τόσο την ομάδα καθώς και τα ποδήλατα, η εταιρία SALAMIS LINES που θα μεταφέρει δωρεάν τα τρόφιμα στη Κύπρο, η εταιρία Fenistal ltd η οποία ήταν και στην ποδηλασία των 700 χλμ προσφέροντας τους τα ποδήλατα Bergamont, η εταιρία Blue Star Ferries, η εταιρία Primetel, το Πρότυπο Επιστημονικό Κέντρο Άσκησης και Υγείας Modus Vivendi στη Λεμεσό και Komanetsi Aguatic & Center στη Λευκωσία τα οποία έχουν αναλάβει την προετοιμασία τους, οι Υπεραγορές Καρσερά, η εταιρία αθλητικών ειδών Kunstler Sports και η εταιρία οπτικών ειδών Νάκης Θεοχαρίδης.

Από το δήμο Βέροιας θα περάσουν 07/09/2013 με το εξής δρομολόγιο. Μακροχώρι – Νέα Λυκογιάννη – Παλαιά Λυκογιάννη – Άνω Ζερβοχώρι – Αγγελοχώρι - Πολυπλάτανος – Χαριέσσα – Κοπανός – Μονόσπιτα – Αγ. Γεώργιος – Πατρίδα – Βέροια (Πλατεία Δημαρχείου) και αναχώρηση την επομένη το πρωί. Η τοπικές κοινότητες Μακροχωρίου και Πατρίδος ανταποκρίθηκαν και ανακοίνωσαν το γεγονός απεύθυναν δε έκκληση για προσφορά τροφίμων (Ζυμαρικά-ρύζι-ντοματοχυμός-ζαμπονάκια-ζωμός-οσπρια-αλεύρι-ζάχαρη-καφέ-τσάι-παιδικές τροφές-λάδι-δημητριακά-γάλα μακράς διάρκειας-ατομικοί χυμοί-μέλι-μαρμελάδες-σαμπουάν-οδοντόκρεμες-ξυριστικά-σερβιέτες υγείας-απορρυπαντικά-καθαριστικά χώρου-αντικουνουπικά-πάνες για ενήλικες) που θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας όπου ο ποδηλατικός σύλλογος θα έχει τοποθετημένο κιόσκι ,(η Πατρίδα θα συγκεντρώσει τα τρόφιμα στο κοινοτικό κατάστημα της).

Το αγωνιστικό μέρος θα καλύψει ο Ποδηλατικός σύλλογος Βέροιας και οι ποδηλάτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα επικοινωνούν με τον κο Άρη στο τηλ. 2331062196