Ποιος θα βάλει τάξη;

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΓΝΩΜΗ

anaplasi erga

Τέταρτη πρωί όλα είναι πιο ήσυχα. Ο "Περικλής'' ακούγεται να δουλεύει κάπου πιο μακριά και στο υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου σε δυο σημεία υπάρχει η κλασσική εικόνα, αυτή δηλαδή που όλοι ξέρουμε, ένας σκάβει δυο κάθονται και ένας φωτογραφίζει!!

Ένας εργάτης πολύ ευγενικά μου ζητάει ρεύμα από το μαγαζί μου και έτσι βάζω κι εγώ το ''λιθαράκι'' μου στις εργασίες.

Πέμπτη πρωί μπορείς να αναρωτηθείς μονό για ένα πράγμα: «ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ;»

Κανένας ''κίτρινο - Κάστωρ'', άφαντος και ο ''Περικλής'', πουθενά εργάτες ούτε καν ένας φωτογράφος.....

Ένας έρημος σκαμμένος δρόμος με τους πεζούς να αγωνίζονται να περάσουν και φυσικά οχήματα τα οποία οι οδηγοί τα παρατάνε όπου τους βολεύει θαρρείς και από όλη την Βέροια πρέπει να έρθουν να παρκάρουν ΕΔΩ σ' ένα σκαμμένο δρόμο με τόσο περιορισμένους διόδους για τους πεζούς, αλλά και τα διερχόμενα οχήματα!

Και αναρωτιέμαι γιατί για όλο αυτό δεν υπάρχει άλλος τρόπος και γιατί ο κάθε μαγαζάτορας να πρέπει να αναλάβει το ρόλο της τροχαίας, αφήνοντας την δουλειά του και μαλώνοντας με τον κάθε οδηγό για να μην του κλείσει το σανιδάκι του δηλαδή την μονή πρόσβαση στο μαγαζί του.

Θα μου πείτε αυτοί είμαστε.....

Ναι δυστυχώς - ευτυχώς αυτοί είμαστε, αλλά αυτό το ξέρουν και οι Αρχές μας, και γνωρίζουν ότι όταν υπάρχει ένα έργο σε εξέλιξη εμείς δεν έχουμε καμία παιδεία για να σκεφτούμε πέρα από την πόρτα του σπιτιού μας τι αντιμετωπίζει ο άλλος από τις εργασίες .....το ξέρουν πολύ καλά χρόνια τώρα, γιατί δεν μεριμνούν καλύτερα , γιατί δεν οργώνονται διαφορετικά και γιατί έχουν κι αυτοί την ''τσίχλα'' Ελλάδα τι περιμένεις;;

Και αναρωτιέμαι ποιος θα κάνει την αρχή;;;;

Είμαι η Πολυτίμη Δημοπούλου, διατηρώ κατάστημα οπτικών στον αναπλασμένο δρόμο της Μ. Αλεξάνδρου και έχω την ανάγκη να μοιραστώ μια ''ανάπλαση'' μαζί σας!