Ανάπλασης ... συνέχεια

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΓΝΩΜΗ

anaplasi erga

Να ’μαστε λοιπόν αρχές του Σεπτέμβρη, και η προγραμματισμένη συνεχεία της ανάπλασης ''επί το έργο''. Τον ''Περικλή'' αντικατέστησαν οι "Κάστωρ'' για την ακρίβεια οι ''Κίτρινο-Καστωρ'' μια και οι  άνθρωποι που τρέχουν το έργο έχουν την επαγγελματική αμφίεση, μπλουζάκι κίτρινο με την στάμπα έντονα γραμμένη ''Κάστωρ''.

Το τι ακολουθεί τα δυο επόμενα 24ωρα μπροστά από την επιχείρηση μου δεν ξέρω αν θα καταφέρω με απλά λόγια να σας τα περιγράψω! Ένα μεγαλοπρεπή εργοτάξιο με όλα τα μεγάλα οχήματα που είναι εντεταλμένα να παράγουν έργο, με τόσο εγωιστικό όμως τρόπο μια και αν και ο δρόμος παραμένει κλειστός για τα οχήματα, καμία μέριμνα για ασφαλή δίοδο των πεζών, σκόνη σε διαστάσεις Αθηναϊκού νέφους, και φυσικά φασαρία τόσο, που νομίζεις ότι τα αυτιά σου δεν θα αντέξουν!

Θα σας περιγράψω μόνο μια σκηνή όπου η φαγάνα φορτώνει μεγάλες πλάκες από το σπασμένο πεζοδρόμιο σε ένα μεγάλο φορτηγό ακριβώς και κολλητά στην πόρτα της επιχείρησης μου και αν αναρωτηθείτε τι κάνω εγώ εκείνη την ώρα θα σας πω ότι προσεύχομαι να μπει με ασφάλεια ο γενναίος πελάτης μου που εκείνη την στιγμή θέλει να εισέρθει στο μαγαζί μου!!!

Υπερβολική; Νομίζω ότι κάθε επαγγελματίας που ήδη έχει περάσει από μπροστά του η ανάπλαση θα σας επιβεβαιώσει ότι σ' αυτό το έργο νιώθεις πολύ μόνος, γιατί κανένας δεν περνάει να σου εξηγήσει αυτά που εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις και γιατί όχι να σε καθησυχάσει, να σου δείξει ότι ο κάποιοι από τον Δήμο που έχουν σχέση με το έργο είναι 'παρόν' γιατί αυτό που γίνετε μπροστά στο μαγαζί σου είναι μια σημαντική αλλαγή......

Η μέρα τελειώνει και εγώ αναρωτιέμαι για δυο πράγματα:

Γιατί πρέπει το φορτηγό να περνάει με τόσο μεγάλη ταχύτητα από ένα δρόμο που αυτή τη στιγμή είναι το ''βασίλειο της σκόνης''; (Είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει φανάρι παρακάτω...)

Και γιατί πρέπει να μαζέψω εγώ το κυπελάκι φραπέ αφημένο μπροστά στην τζαμαρία μου προφανώς από κάποιον "Κίτρινο-Κάστωρ'';

Είμαι η Πολυτίμη Δημοπουλου, διατηρώ κατάστημα οπτικών στο αναπλασμένο δρόμο της Μ. Αλεξάνδρου και έχω την ανάγκη να μοιραστώ μια ''ανάπλαση'' μαζί σας!