Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού ΕΥΡΩΦΑΡΜ Ε.Λ.Β.Ι.Ζ και Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΔΙΑΦΟΡΑ

evrofarm1

Την Δευτέρα 2/9/2013 στα γραφεία της εταιρείας ΕΥΡΩΦΑΡΜ στην Αλεξάνδρεια επικυρώθηκε η συμφωνία για το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού μεταξύ των εταιριών ΕΥΡΩΦΑΡΜ, Ε.Λ.Β.Ι.Ζ και ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΑΣ.

Παρόντες ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΕΥΡΩΦΑΡΜ Κος Χαλκίδης Βασίλειος με όλους του Γεωπόνους του Ομίλου καθώς και ο Κος Μακρυνιώτης Κωνσταντίνος Χημικός της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και ο τεχνικός σύμβουλος-Γεωπόνος Κος Ντίκος Αχιλλέας.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο των εκπροσώπων της συνάντησης των παραπάνω εταιρειών στόχος είναι η συνεργασία αυτή να στηρίξει την αγροτική ανάπτυξη και να ενισχύσει τους δεσμούς της με την ελληνική παραγωγή και οικονομία.

Η βυνοποίηση του κριθαριού πραγματοποιείται στα δύο ιδιόκτητα βυνοποιεία της ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, τα οποία είναι τα μοναδικά βυνοποιεία που υπάρχουν στην Ελλάδα. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στηρίζει δυναμικά τον Έλληνα αγρότη και τις τοπικές κοινωνίες και αποδεικνύει στην πράξη την εμπιστοσύνη της στους Έλληνες παραγωγούς για την παραγωγή των προϊόντων της Amstel, ΑΛΦΑ, ΒΙΟΣ 5.

Στόχος της ΕΥΡΩΦΑΡΜ και της Ε.Λ.Β.Ι.Ζ είναι η επέκταση της Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού στους Νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς έτσι ώστε να επιτευχθεί ο απώτερος στόχος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΑΣ που είναι για Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΠΥΡΑΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΙΘΑΡΙ.