Το ημερολόγιο μιας ''Αναπλασμένης"!

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΓΝΩΜΗ

anaplasi erga

Λίγο πριν τελειώσει ο Ιούλιος, και εντελώς ξαφνικά είχα να αντιμετωπίσω έναν αιφνίδιο "θάνατο"! Έπρεπε να αποχωριστώ με τον πιο βίαιο τρόπο το παλιό μου ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. Ξέρετε για έναν καταστηματάρχη, όπως είμαι εγώ, το πεζοδρόμιο μπροστά στην επιχείρηση του είναι το alter ego του κι αυτό γιατί είναι το πρώτο πράγμα που θα φροντίσει κάθε πρωί και το τελευταίο που θα κοιτάξει λίγο πριν αποσυρθεί στο τέλος της μέρας!

Τρίτη πρωί λοιπόν στο πεζοδρόμιο μου είναι σκαρφαλωμένος ο ''Περικλής'' - ο Περικλής A.T.E είναι ένα τρυπάνι που εγγυάται σίγουρη καταστροφή - και δείχνει αποφασισμένος να καταστρέψει όσο μπορεί καλύτερα το ένα πλακάκι μετά το άλλο, υποσχόμενος μια θεαματική αλλαγή, όχι αυτός αλλά οι ΕΙΔΙΚΟΙ που έχουν αναλάβει το έργο!!!

Το πρωινό μου κύλησε βλέποντας τα πισινά μέρη του ''Περικλή'' να είναι αρκετή ώρα ακριβώς μπροστά στην πόρτα της επιχείρησης μου, έχοντας βεβαία την ευγένεια να σταματά όταν κάποιος γενναίος πελάτης θελήσει να σπρώξει την πόρτα μου, και ήταν αρκετοί εκείνη την ημέρα, ευτυχώς, για να μην αισθανθώ ξεχασμένη και πολιορκημένη πίσω από την σκόνη και τα χώματα που είχαν γίνει η νέα περίφραξη της επιχείρησης μου!

Ο "Περικλής" τελείωσε, σκέπασε τα ίχνη του με αρκετό χώμα και έφυγε αφήνοντας με να αναρωτιέμαι για την συνέχεια...

Ξέρετε κάνεις δεν έχει την καλοσύνη να σ' ενημερώσει για το τι ακριβώς θα συμβεί και πότε η οποιαδήποτε εργασία μπροστά στην επιχείρηση σου, και έτσι συλλέγεις ''από τα αδέσποτα ειδήσεις'' και κάπως έτσι έμαθα ότι ο ''Περικλής'' θα ξαναέρθει μπροστά στην πόρτα μου αρχές Σεπτεμβρίου, ίσως μαζί με τα Πρωτοβρόχια ίσως και πιο ενωρίς, για να τελειώσει το έργω του ή να το αρχίσει...

Ξέχασα να σας συστηθώ, είμαι η Πολυτίμη Δημοπουλου διατηρώ κατάστημα οπτικών στον αναπλασμένο δρόμο της Μ. Αλεξάνδρου και έχω την ανάγκη να μοιραστώ μια ΑΝΑΠΛΑΣΗ μαζί σας!!!!

(η φωτογραφία είναι αρχείου)