Το ΠΑΜΕ Ημαθίας στο πανεργατικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

apergia pame2

Στο πανεργατικό συλλαλητήριο στην ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχει το ΠΑΜΕ Ημαθίας. Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει από την Βέροια, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 4 μ.μ., από την πλατεία Ωρολογίου. Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

"Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Η επίθεση αφορά κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη. Κοροϊδεύουν όσοι υποστηρίζουν πως με την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους θα δοθεί φιλολαϊκή λύση. Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται. Αυτή κι όταν θα έρθει θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια.

ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΜΗ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ. ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ.

Να δυναμώσει η ενότητα της εργατικής τάξης. Δε μας χρειάζεται μια ενότητα που θα μας φέρνει στην αγκαλιά της εργοδοσίας, που θα διαλαλεί την ανταγωνιστικότητα, την καπιταλιστική ανάπτυξη, που θα οδηγεί την εργατική τάξη στον "κοινωνικό διάλογο", που θα μας οδηγεί στη λογική του εφικτού, του ρεαλιστικού, της αποδοχής ότι η αλλαγή του διαχειριστή της κρίσης μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Χρειαζόμαστε μια ενότητα που θα συσπειρώνει την εργατική τάξη απέναντι στην καπιταλιστική εργοδοσία, στους νόμους, στο κράτος της. Ενότητα που θα βοηθάει οι εργαζόμενοι να πετάξουν από πάνω τους τους εγκάθετους της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Ενότητα που θα προσανατολίζει στη συμμαχία με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ενότητα που θα έχει στόχο όχι μόνο την πάλη για επιμέρους βελτιώσεις, αλλά για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας, για την ανατροπή και την κατάργηση των εκμεταλλευτικών σχέσεων. Με αλληλεγγύη και συμπαράσταση, δίνουμε το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί. Κάνουμε πράξη το:
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.

Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση σημαίνει καταστροφή της αιτίας που τη γεννά. Σημαίνει κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Καμιά αυταπάτη και καμιά προσμονή να μην έχει ο λαός.

Λύση υπάρχει: Ασυμβίβαστος αγώνας για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ".