Υφάδι: Δεκαήμερο διακοπών στον Άγιο Ανδρέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ifadi agios andreas

Πριν λίγες μέρες τα παιδιά από το ΥΦΑΔΙ επέστρεψαν από την κατασκήνωση στον Άγιο Ανδρέα Αθηνών, όπου έζησαν ένα αξέχαστο 10ήμερο δίπλα στη θάλασσα.
Με τους συνοδούς τους πέρασαν στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, έχοντας πάντα ανεβασμένο το κέφι τους στα ύψη!

Το πρόγραμμα που ακολούθησαν ήταν ποικίλο, αφού συμπεριελάμβανε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ (στον τελικό πήρα την πρωτιά από τη Θήβα!!), κολύμβηση στη θάλασσα, διαγωνισμούς χορού και τραγουδιού, βραδιές σινεμά, disco και πολλά άλλα.

Μέσα από όλα αυτά, τα δικά μας παιδιά έδειξαν την αγάπη που έχουν μεταξύ τους, τον σεβασμό στους υπολοίπους κατασκηνωτές, συνάντησαν παλιούς και γνώρισαν καινούριους φίλους και φυσικά ανέδειξαν τα ταλέντα τους.

Στην αποχαιρετιστήρια βραδιά παρουσίασαν με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής τον τρύγο, όπως γίνονταν παλιά στη Νάουσα, αποσπώντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων. Οι "μόμισες" στολισμένες με λουλούδια και κρατώντας καλάθια μοίραζαν σταφύλια, ενώ τα αγόρια πρόσφεραν κρασί, μοιράζοντας παράλληλα διαφημιστικά έντυπα των οινοποιών μας. Επιστέγασμα του τρυγητού ήταν ο ξεσηκωμός όλων σε ένα κεφάτο γλέντι.

Η πρωτότυπη, προσεγμένη και χαρούμενη παρουσία των μελών του Υφαδιού, απέσπασε τα καλύτερα σχόλια για την υπεύθυνη, γεμάτη συνεργασία και αγάπη εθελοντική δουλειά που γίνεται στο Υφάδι, το οποίο ήταν ο μοναδικός φορέας στην κατασκήνωση που δεν έχει καμία κρατική επιχορήγηση για 13 ολόκληρα χρόνια!

Αρχηγός της αποστολής ήταν η πρόεδρος του Δ.Σ. Ευγενία Ζάλιου και συνοδοί η εκπαιδεύτρια Ευαγγελία Γκανέτσιου και οι εθελοντές Ζήνων Μυλωνάς - γυμναστής, Σοφία Τριανταφυλλίδου - νοσηλεύτρια, Μαρία Χατζηκυριάκου και Βιργινία Χατζηιωαννίδου - κοινωνικοί λειτουργοί, Αγγελίνα Βασιλείου - φυσιοθεραπεύτρια και Μαρία Χατζηζήση.

Η κατασκήνωση στην οποία συμμετείχαν 550 άτομα με αναπηρία, έγινε με ευθύνη και οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου γονέων Υφάδι σε συνεργασία με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Όλοι τους έφυγαν με όμορφες αναμνήσεις και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Οι γονείς και τα παιδιά του Συλλόγου ΑμεΑ ΥΦΑΔΙ ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το κατασκηνωτικό 10ήμερο στον Άγιο Ανδρέα Αθηνών:
Τον Πρόεδρο των ΚΤΕΛ Νομού Ημαθίας κ. Αναστάσιο Συμεωνίδη για την άμεση και πολύ ανθρώπινη ανταπόκρισή του στο αίτημα μετακίνησης των παιδιών, καθώς και τους οδηγούς για την κατανόηση και υπομονή τους.
Τα οινοποιεία ΒΑΕΝΙ, Γιάννη Δαλαμάρα, Διαμαντάκου και Μάρκου Μαρκοβίτη για τη διάθεση κρασιού που μοιράστηκε στην αναπαράσταση του τρύγου.
Τους εθελοντές συνοδούς για την ευαισθησία και την άψογη συνεργασία τους.
Ευχόμαστε σε όλους υγεία και επαγγελματική επιτυχία.

Η Πρόεδρος
Ευγενία Ζάλιου