ΕΚΕ: Θεαματική μείωση της ποικιλίας Everts

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ

rodakino

Από την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος ανακοινώθηκαν τα εξής: "Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η μεταποίηση του συμπύρηνου ροδακίνου. Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη αφ’ ενός μεν λόγω της σημαντικά μειωμένης παραγωγής, αφ’ ετέρου δε λόγω των σφοδρών χαλαζοπτώσεων που έπληξαν το προϊόν.

Εκείνο όμως που φέτος αναδείχτηκε περισσότερο είναι η ανισοβαρής κατανομή των ποικιλιών των συμπυρήνων ροδακίνων. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώνεται η θεαματική μείωση της ποικιλίας EVERTS με αποτέλεσμα τον περιορισμό των ημερών λειτουργίας των εργοστασίων.

Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος φέτος η ποικιλία EVERTS πληρώθηκε 3 λεπτά περισσότερο από τις λοιπές (35 λεπτά το κιλό αντί 32). Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η ποικιλία EVERTS θα στηριχτεί και τα επόμενα χρόνια από την βιομηχανία.

Εκτιμάται ότι η τιμή της θα είναι κατά 10% υψηλότερη από τις λοιπές ποικιλίες και σε κάθε περίπτωση η διαφορά της θα είναι τουλάχιστον 3 λεπτά το κιλό. Η Ε.Κ.Ε. θεωρεί σκόπιμο να κάνει αυτή την ενημέρωση συμβουλεύοντας τους παραγωγούς που θα προχωρήσουν σε φυτεύσεις συμπυρήνων να προτιμήσουν την ποικιλία EVERTS.".