Βέροια: Συνεργασία με Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε ένα άλλο επίπεδο κινείται πλέον η Βέροια. Η «βασίλισσα του Βορρά» συμφώνησε με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ώστε να συνεργαστεί  μαζί της. Μάλιστα άνθρωπός της πρόσφατα ταξίδεψε στη Πορτογαλία και διευθέτησε τις τελευταίες σχετικές λεπτομέρειες.
 
Οι δύο ομάδες θα ανταλλάξουν απόψεις σε επίπεδο τεχνογνωσίας και η εμπειρία που έχει η Σπόρτινγκ θα βοηθήσει αρκετά την ελληνική ομάδα. Πρόκειται για μία εξαιρετική κίνηση από τη πλευρά του ελληνικού συλλόγου, που μάλιστα θα έχει και αγωνιστικά οφέλη. Η πλευρά της Σπόρτινγκ θέλει να δώσει κάποιους παίκτες δανεικούς σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, με σκοπό να αποκομίσουν εμπειρίες.
 
Ετσι λοιπόν -με βάση τα όσα μετέδωσε η ιστοσελίδα http://svpn.blogspot.gr/- στη «βασίλισσα» θα συνεχίσει ο Ζεζίνιο. Πρόκειται για τον 22χρονο αμυντικό χαφ από τη Γουινέα, που ακολουθείται από πολύ καλές συστάσεις.
 
Ο νεαρός τα τελευταία δύο χρόνια έχει 28 συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ, αλλά και έξι με την πρώτη. Ετσι φαίνεται πως τον εμπιστεύονται στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και θα τον παραχωρήσουν δανεικό ώστε να πάρει ματς και να «ψηθεί». Σύμφωνα μάλιστα με τις σχετικές πληροφορίες, στη «βασίλισσα» τσέκαραν τον παίκτη εν δράσει και άναψαν το «πράσινο φως» για την απόκτησή του.
 
Ο Ζεζίνιο έχει συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ έως το 2018 ενώ δείγμα της αξίας του είναι πως η ρήτρα αποδέσμευσής του ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ. Μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως στον ίδιο δρόμο ενδέχεται να βαδίσει και ο Χιλιανός εξτρέμ Ρούμπιο (23 ετών, ξεκίνησε από την Κόλο Κόλο, είναι τρεις φορές διεθνής με την Εθνική της χώρας του και πήγε στη Σπόρτινγκ το 2011). Ομως στη Βέροια αναζητούν μεν επιθετικογενή παίκτη, αλλά περισσότερο «φουνταριστό», καθώς σε αυτή τη θέση υπάρχει μόνο ο Μρντάκοβιτς.

Πηγή: sday.gr