Τι λέει το ΕΚΑΒ για το δυστύχημα της Νάουσας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

troxaio trikolan

Από το ΕΚΑΒ ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με το σημερινό δυστύχημα της Νάουσας:

"Κατόπιν της δημοσίευσης σας σχετικά με την καθυστέρηση άφιξης του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. στο περιστατικό του τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη σήμερα το πρωί στη Νάουσα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

- στις 11:15 το πρωί της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η κλήση στο Ε.Κ.Α.Β. από την τροχαία σχετικά με το περιστατικό, αφού προηγήθηκε κλήση στο νοσοκομείο της Νάουσας του οποίου το ασθενοφόρο (κατά την δεδομένη χρονική στιγμή) βρισκόταν σε διακομιδή περιστατικού στην Θεσσαλονίκη.

- σε 25 λεπτά και συγκεκριμένα στις 11:35 το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. (προερχόμενο από την Βέροια όπου και βρίσκεται η έδρα της ευρύτερης περιοχής) έφτασε στον τόπο του συμβάντος όπου η 76χρονη γυναίκα (παρόλο της σφοδρότητας της σύγκρουσης του ΙΧ αυτοκινήτου της με φορτηγό) ήταν εν ζωή.

- στις 11:43 η 76χρονη γυναίκα διεκομίσθει στο Νοσοκομείο Νάουσας.

Το Ε.Κ.Α.Β., βρισκόμενο πάντα σε επαγρύπνηση σε όλες τις περιοχές της χώρας προσπαθεί να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πληθώρα των καθημερινών περιστατικών που προκύπτουν σε απομακρυσμένες και μη περιοχές.Παράλληλα, η Κεντρική Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας έχει ήδη επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό (μέσω ΕΣΠΑ) για την τελική προμήθεια 186 νέων οχημάτων (167 Ασθενοφόρων + 19 μονάδων) για όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα με εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού προσπαθεί συνεχώς να τονώσει τους τομείς του Ε.Κ.Α.Β. που παρουσιάζουν ανάλογες ανάγκες".