Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Αριστοτέλειο Θερινό Πρόγραμμα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

niff aristotelio therino

Ολοκληρώθηκε χθες το 1ο Αριστοτέλειο Διεθνές Θερινό Πρόγραμμα στις Διεθνείς Σχέσεις που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 22 έως 28 Αυγούστου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους στη Νάουσα. Το Πρόγραμμα αποτέλεσε προϊόν της συνεργασίας του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας.

Στο Πρόγραμμα έλαβαν μέρος είκοσι φοιτητές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό σεμινάριο και ταυτόχρονα να απολαύσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που μεταξύ άλλων περιελάμβανε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, γνωριμία με την τοπική γαστρονομία και τον οίνο, εκδρομές, παρακολούθηση ταινιών στο θερινό σινεμά.

Καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν διαλέξεις γύρω από την κεντρική θεματική ενότητα «Διεθνείς Σχέσεις και ενεργειακοί πόροι στη Μεσόγειο». Ειδικότερα, εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητή Ηλία Κουσκουβέλη, τον Καθηγητή Αθανάσιο Πλατιά, τον αναπληρωτή Καθηγητή Γεώργιο Βοσκόπουλο, τον επίκουρο Καθηγητή Σπύρο Λίτσα, τον Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Bar-Ilan του Ισραήλ Καθηγητή Amikam Nachmani και τον Καθηγητή Efraim Imbar επίσης από το Πανεπιστήμιο του Bar-Ilan.

Το Αριστοτέλειο Διεθνές Πρόγραμμα αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη της σημασίας του χώρου στον οποίο συναντήθηκαν δυο παγκόσμιες προσωπικότητες, ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης και ο Μέγας Αλέξανδρος. Επιπρόσθετα εκτιμάται πως η διοργάνωση του Προγράμματος θα συμβάλει στην καθιέρωση της Κεντρικής Μακεδονίας ως χώρου προαγωγής της επιστημονικής γνώσης και έρευνας.

Ακόμη, θα φέρει νέους ανθρώπους μελλοντικούς διαμορφωτές πολιτικής σε επαφή με τον ελληνικό χώρο και πολιτισμό, διαμορφώνοντας εν δυνάμει συμμάχους και υποστηρικτές της χώρας στο εξωτερικό.