Μπορούσε και τη νίκη στην Λεωφόρο η Βέροια

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

pao veria1

Πολύτιμο για την συνέχεια βαθμό πήρε στην Λεωφόρο η Βέροια. Η «Βασίλισσα» αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τον ΠΑΟ αλλά με τις ευκαιρίες που δημιούργησε μπορούσε να πάρει και τη νίκη στην επανάληψη. Η Βέροια στο πρώτο μέρος δεν είχε ευκαιρίες και βρέθηκε να χάνει. Στην επανάληψη έμεινε όρθια στην πίεση του ΠΑΟ στο ξεκίνημα, βελτίωσε την απόδοσή της, έφτασε στην ισοφάριση και δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες για το 1-2.

Το πρώτο μέρος ήταν κουραστικό και με λίγες φάσεις. Ο ΠΑΟ πέτυχε ένα τυχερό τέρμα ενώ από την άλλη η Βέροια δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο ΠΑΟ ξεκίνησε το ματς με δυο απειλές. Στο 10’ προβολή του Μπεργκ στο πρώτο δοκάρι πέρασε άουτ ενώ στο 14’ κεφαλιά του ίδιου παίκτη μπλόκαρε ο Αναστασόπουλος. Από εκεί και μετά ο ρυθμός έπεσε και το ματς κύλησε χωρίς φάσεις στις δυο εστίες μέχρι το 42’. Τότε ο Μπεργκ με κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Μπαϊράμι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ. Στο 43' ο Μπαϊράμι εκτέλεσε κόρνερ, ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Αναστασόπουλος μπλόκαρε. Στο 44’ οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ. Ο Αμπεΐντ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας, τσίμπησε την μπάλα και πέρασε δύο αμυντικούς των φιλοξενούμενων και βάζοντας την κόντρα στην προσπάθεια του Αναστασόπουλου να διώξει την μπάλα από την περιοχή του, άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟ με τον αέρα του 1-0 μπήκε επιθετικά. Στο 47' διαγώνιο σουτ του Μπαϊράμι από θέση αριστερά στην περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αναστασόπουλου και στο 50' ο Αμπεΐντ μπήκε από δεξιά στην περιοχή της Βέροιας, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να μπήκαν απειλητικοί, η Βέροια όμως ήταν αυτή που έφτασε στο γκολ. Ο Γκιγιέρμο εκτέλεσε φάουλ, η άμυνα του ΠΑΟ έδιωξε λανθασμένα και ο Μπεν που έγινε κάτοχος της μπάλας, με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-1. Η Βέροια απείλησε και στο 57’ με σουτ του Μπρντάκοβιτς μέσα από την περιοχή, το οποίο απόκρουσε σε κόρνερ ο Καπίνο.

Στο 61' πολύ καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Ντίνας έκανε τη σέντρα και ο Μπαϊράμι σούταρε στην κίνηση για να διώξει σε κόρνερ στην κλειστή του γωνία ο Αναστασόπουλος. Στην συνέχεια της φάσης, η Βέροια έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-2. Ο Μπαϊράμι εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυντικοί της Βέροιας απομάκρυναν, ο Μπεν ξεχύθηκε μόνος από το κέντρο και βγήκε στο τετ α τετ μόνος του με τον Καπίνο, αλλά στην προσπάθειά του να τον περάσει, η μπάλα κόντραρε και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των "πράσινων". Η Βέροια συνέχισε να αναζητά το 1-2 και στο 66' ο Καλτσάς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ορέστες πρόλαβε στην έξοδο τον Καπίνο, πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, κι έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Στο 78' νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια απ' το κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκιέρμο, ο Τραπ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη γωνία του Καπίνο, ο οποίος έπεσε και μπλόκαρε. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στην συνέχεια να αιφνιδιάσουνε με γρήγορη αντεπίθεση στο 79’, απείλησαν με συρτό σουτ του Μπεργκ από το ημικύκλιο, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 90’ μπαλιά του Χουχούμη από αριστερά στην καρδιά της περιοχής, ο Αναστασόπουλος απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια. Στο 94' νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟ όταν ο Χουχούμης σούταρε αδύναμα από καλή θέση στην περιοχή και ο Αναστασόπουλος απέκρουσε.

ΠΑΟ: Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο (91' Αποστολόπουλος), Λαγός, Ζέκα, Αμπεΐντ (79’ Χουχούμης), Ντίνας, Μπαϊράμι (75’ Καρέλης), Μπεργκ.

ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασόπουλος, Καλτσάς (71’ Τραπ), Ορέστες, Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Όστοϊτς, Γκιγιέρμο, Μρντάκοβιτς, Μπαργκάν (41’ Ρίος), Μπεν, Γεωργιάδης (84’ Αποστολόπουλος).