Κλείνει τοv Κάανεν η Βέροια

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

kaanen

Ο νέος τεχνικός της Βέροιας βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και παρακολουθεί τη νέα του ομάδα στη Λεωφόρο. Ο λόγος για τον Ολλανδό Τον Κάανεν.

Από τον Βαλκάνιο Στεβάνοβιτς, η «Βασίλισσα του Βορρά» κατέληξε σε λύση από την Ολλανδία για τη θέση του προπονητή. Ο Τον Κάανεν είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Αρβανιτίδη, με τον 47χρονο τεχνικό να εργάζεται τα τελευταία χρόνια σε ομάδες της Κύπρου.

Ο Κάανεν γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1966 στο Γκέλεεν της Ολλανδίας και ως ποδοσφαιριστής δεν έπαιξε ποτέ σε επαγγελματικό επίπεδο. Την καριέρα του ως τεχνικός την ξεκίνησε από την τοπική ομάδα της πόλης του, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως πωλητής αυτοκινήτων σε αντιπροσωπεία της Toyota.

Το 2003 έπιασε δουλειά όμως στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ και το 2005 ανέλαβε την Μπεϊράρ Ιερουσαλήμ. Επόμενος σταθμός του ήταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά δεν κατάφερε πολλά πράγματα. Στη συνέχεια έπιασε δουλειά στην Ουκρανία και την Σταλ Αλχέβσκ. Τον Ιούνιο του 2009 εργάστηκε στη Μάλτα και τη Βαλέτα, όπου είχε μαζί του ως παίκτη τον Τζόρντι Κρόιφ. Το καλοκαίρι του 2010 ο Κρόιφ ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ Λάρνακας και επιλογή του για τον πάγκο ήταν ο Ολλανδός. Τον Νοέμβριο του 2011 απολύθηκε, ενώ το 2012-13 εργάστηκε στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Από την ΕΝΠ αποχώρησε τον Ιούλιο, όταν δε δέχτηκε την πρόταση ανανέωσης που του έγινε.

Οι άνθρωποι της Βέροιας τον προσέγγισαν και το πρωί του Σαββάτου επήλθε η προφορική συμφωνία. ο Κάανεν βρίσκεται στη Λεωφόρο να δει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και την Κυριακή αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η πρόσληψή του.