Αποχαιρέτησαν με γλέντι το καλοκαίρι οι Ξηρολιβαδιώτες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

pox glenti apoxair

Με το καθιερωμένο Γλέντι του Αποχαιρετισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 14-8-2013,ημέρα Σάββατο στην μεγάλη πλατεία του Ξηρολιβάδου, ολοκληρώθηκαν οι «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2013» που προγραμμάτισε ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου.

Tο γλέντι, στο οποίο συμμετείχαν με ενθουσιασμό τέσσερις τουλάχιστον γενεές Ξηρολιβαδιωτών και φίλων του χωριού, έλαβε τα χαρακτηριστικά ύμνου αγάπης και νοσταλγίας προς το Ξηρολίβαδο και το πανέμορφο Βέρμιο.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Τσαμήτρος Απόστολος έκανε μια σύντομη αναφορά στις φετινές πλουσιότατες καλοκαιρινές εκδηλώσεις και ευχήθηκε καλή αντάμωση στο αγαπημένο χωριό για την επόμενη χρονιά.

Στο γλέντι κατά παράδοση πρωταγωνίστησαν τα παιδιά του χωριού που ανέδειξαν τα φυσικά τους καλλιτεχνικά ταλέντα και τις εμπνεύσεις τους κάτω από την καθοδήγηση της Δήμητρας Κουτόβα και της Αντιπροέδρου του Ομίλου Μερόπης Πατσιαβούρα.

Στο τραγούδι με τίτλο 'Υou are the one that I want' των John Travolta, Olivia Newton John χόρεψαν οι: Άννα-Μαρία Κόλβατζη, Χριστίνα Κουτόβα, Εύα Τρούπκου, Ιώ Ντέλλα, Ελένη Κουκουτέγου, Ιωάννα Μπουσμπούκη, Γεωργία Δάμιαλη, Αθηνά Ιατρίδη, Ζωή Παπαδίκη και Μάγδα Σημανίκα

Στο τραγούδι με τίτλο 'Mouster High χόρεψαν οι:Ελένη-Μαρία Τσαλέρα και Αριάδνη Τσαλέρα.

Το τραγούδι με τίτλο 'Papi' της Jennifer Lopez απέδωσαν χορευτικά οι: Xρύσα Κουκουτέγου και Μαρία-Ειρήνη Χονδραντώνη.

Στο τραγούδι 'What makes you beautiful' του γκρουπ 'One Direction' χόρεψαν οι: Άννα-Μαρία Κόλβατζη, Χριστίνα Κουτόβα, Εύα Τρούπκου, Ιώ Ντέλλα, Ελένη Κουκουτέγου, Ιωάννα Μπουσμπούκη, Γεωργία Δάμιαλη, Αθηνά Ιατρίδη, Ζωή Παπαδίκη, Μαρία Πετρακοπούλου, Δήμητρα Κουμπουλίδου, Ελένη Τσακτάνη, Μερόπη Πατσιαβούρα, Ελένη-Μαρία Τσαλέρα, Αριάδνη Τσαλέρα, Ιωάννα Μεσαρητάκη, Κόγια Ευτυχία, Μελίτα Τσαλέρα και Μάγδα Σημανίκα.

Το τραγούδι 'Πιο Ψηλά'/Vegas απέδωσε η Ειρήνη Πασχαλάκη.

Στο τραγούδι 'Live it up' της Jennifer Lopez οι: Δήμητρα Χασιώτη, Ειρήνη Πασχαλάκη, Μερόπη Πατσιαβούρα, Δέσποινα Πίκου, Θάλεια Φουρκιώτη, Άννα-Μαρία Ιατρίδη, Βασιλίνα Λυκοστράτη, Αναστασία Παπαχαραλάμπους.

Πραγματοποιήθηκε Ομαδικό Πρόγραμμα Ακροβατικής Γυμναστικής, που διδάχθηκε από την Ελσα Παπαδοπούλου.

Στην πρώτη Ομάδα (τραγούδι 'As long as there is you') συμμετείχαν οι: Γιώργος Ντέλλας, Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα και Ναβροζίδου Ραφαηλία.

Στην δεύτερη Ομάδα-Πρόγραμμα Ισορροπίας, Μεικτό ζευγαριού (μουσική Tango Flamengo) πήραν μέρος οι: Ναβροζίδου Ραφαηλία και Ντέλλας Γιώργος.

Στο Πρόγραμμα ρυθμικής Γυμναστικής με κορίνες, στεφάνι, σχοινάκι και με την μουσική 'Νοσταλγία-Yanni' είχαν συμμετοχή οι: Μαρία Παπά και Μερόπη Πατσιαβούρα

Η Δήμητρα Μποχώρη τραγούδησε, παίζοντας κιθάρα, το τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη 'Ονειρο ήτανε'.

Ο αγαπητός φίλος του χωριού Σαρακατσάνος, Βασίλης Αράπης τραγούδησε ένα παραδοσιακό τραγούδι με εκπληκτική αυθεντικότητα και το παιδικό τμήμα παραδοσιακών τραγουδιών απέδωσε το βλάχικο τραγούδι 'Φιάτ' Νικ΄ κάτω από τις οδηγίες του χοροδιδασκάλου Τσιαμήτρου Γιάννη.

Τέλος, τα χορευτικά τμήματα (ενηλίκων, παιδικό) του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου με την συνεργασία του Χορευτικού Ομίλου Βέροιας, και με χοροδιδάκαλο τον Γιάννη Τσιαμήτρο στους δυο συλλόγους, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς (βλάχικα και Μακεδονικά). Δυστυχώς δεν κατάφεραν να τελειώσουν το πρόγραμμα τους γιατί προέκυψε καταρρακτώδης καλοκαιρινή βροχή με την οποία 'τελείωσε' η σπουδαία αυτή εκδήλωση. Όλα μέσα στο πρόγραμμα!

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση του φετινού (2013) αποχαιρετιστήριου γλεντιού και γενικά όλων των εκδηλώσεων του με τίτλο «Γιορτές Βερμίου 2013».